Digitalisatie in de

supply chain

Uw gids voor digitale bedrijfsprocessen in de supply chain

In de dynamische wereld van de supply chain is het optimaliseren van bedrijfsprocessen een sleutelfactor voor succes. Of u nu aan het begin staat van de toeleveringsketen, in het hart van de productie bent, of de laatste schakel in distributie beheert, digitale transformatie biedt ongekende mogelijkheden voor groei en efficiëntie.

Wij begrijpen dat elke fase van de supply chain unieke uitdagingen en kansen met zich meebrengt. Onze IT Consultants staan klaar om u te begeleiden in het digitaliseren van uw bedrijfsprocessen, ongeacht waar u zich bevindt in de toeleveringsketen. Of u nu streeft naar verbeterde zichtbaarheid, kostenbesparing, of het verhogen van de operationele efficiëntie, wij hebben de ervaring en expertise om uw doelen te realiseren.

Op deze pagina delen we onze diepgaande kennis en ervaring in digitale bedrijfsprocessen binnen de verschillende fases van de supply chain. Van advies over het digitaliseren van productieprocessen tot het optimaliseren van logistieke operaties en het stroomlijnen van distributienetwerken, wij zijn uw partner in elke stap van de weg.

Ontdek onze succesverhalen hieronder en leer hoe organisaties zoals de uwe aanzienlijke verbeteringen hebben bereikt door samen te werken met CAPE Groep. Laat ons u inspireren met praktische inzichten, innovatieve oplossingen en bewezen strategieën om uw bedrijfsprocessen te digitaliseren en toekomstbestendig te maken. Welkom bij de toekomst van de supply chain, welkom bij CAPE Groep

CSRD - Scope 3 in de hele toeleveringsketen

Het belang van een goede, inzichtelijke waardeketen is vandaag de dag extra belangrijk dankzij de CSRD verplichtingen. Op meer dan 1800 datapunten is uitwisselingen tussen uw bedrijf en uw leveranciers en klanten nodig om tot een volledige CSRD rapportage te komen. 

Hoe ziet dit er in de praktijk uit?

In de afgelopen 7 jaar hebben we de complete supply chain van de aardappel tot het frietje wat bij u op het bord ligt gedigitaliseerd. Een proces dat voorheen volledig werd afgehandeld met vele Excel lijsten en handmatige bel- en e-mailwerkzaamheden.

  •  Door slim gebruik te maken van voorraadbeheer, dockplanning, control tower, cloudscaper & emballage management hebben wij de volledige supply chain weten te digitaliseren.
  • Dankzij deze digitalisatie is veel handwerk geautomatiseerd en zijn vele processen hiermee geoptimaliseerd.

Lezen welke gedigitaliseerde weg de aardappel aflegt voor het uiteindelijk als friet bij u aan de vork zit?

Lees dan direct onze usecase: supply chain digitalisatie.

supplier raw material - CAPE Groep digitalize your supply chain partner

Leverancier grondstoffen

Uitdagingen binnen de levering van ruwe materialen omvatten handmatige werkzaamheden, gebrek aan inzicht in informatiestromen, het inzichtelijk maken van nauwkeurige productinformatie en de effectieve afhandeling van klachten.

inzicht
0 /7
data optimalisatie
0 %

Software oplossingen

transport optimalisatie a CAPE GROEP digitalize your supply chain partner

Transport en Logistiek

Tijdens het transport richting de manufacturing is timing één van de grootste uitdagingen. Verse producten moeten op het juiste moment worden geleverd om te voldoen aan strenge. NVWA-eisen en de voorraaden van de productiefaciliteiten moeten optijd worden aangevuld om productievertraging te voorkomen en financiële impact te minimaliseren. Het hele order proces moet inzichtelijk en traceerbaar zijn over de herkomst van de producten. Inclusief cleaningscertificaten bij het wisselen van de inhoud.

inzicht
0 /7
OTM dataverrijking
50 %

Software integraties

manufacturing- CAPE Groep digitalize your supply chain partner

Productie

Binnen de productie is het automatiseren van handmatige handelingen noodzakelijk om efficiëntie te vergroten en fouten te minimaliseren. Daarnaast is het verkrijgen van inzicht in het gehele productieproces van belang om processen te optimaliseren en kosten te beheersen. Een andere belangrijke focus ligt op het identificeren en aanpakken van uitzonderingen binnen de operaties, omdat deze vaak de productiestroom kunnen verstoren en vertragen.

inzicht
0 /7
data optimalisatie
0 %

Software oplossingen

transport optimalisatie B CAPE GROEP digitalize your supply chain partner

Transport en Logistiek

Transport en logistiek tussen productie en magazijnen/distributiecentra staat voor een breed scala
aan uitdagingen, variërend van internationale exportproblemen tot het beheer van
extern ingehuurde chauffeurs
en de efficiënte monitoring van emballage op
onder anderen pallets, kratten en flessen.

inzicht
0 /7
procesautomatisering
50 %

Software integraties

magazijn en distributie digitalisatie en optimalisatie - CAPE Groep digitalize your supply chain partner

Magazijn en Distributie

Binnen Magazijnen en Distributiecentra is het plannen van orders op de transport noodzakelijk om efficiëntie te vergroten en fouten te minimaliseren. Daarnaast is het verkrijgen van inzicht in het de locatie van orders van belang om processen te optimaliseren en kosten te beheersen. Een andere belangrijke focus ligt op het valideren van (retour) orders en het automatiseren van administratieve handelingen, omdat deze vaak het snelle cross-dockingsproces kunnen verstoren en vertragen.

min besparing per orderinvoer
5
overzicht voor automatische orderverwerking
0

Software oplossingen

transport optimalisatie c CAPE GROEP digitalize your supply chain partner

Transport en Logistiek

Transport en logistiek tussen magazijnen/distributiecentra en detailhandel/dienstverleners staat voor een breed scala aan uitdagingen, variërend van traceability tot het beheer van extern ingehuurde chauffeurs en de efficiënte monitoring van emballage op onder anderen pallets, kratten en flessen. Maar ook het vervoeren van meerdere zendingen in één transport, inclusief de tijdsplanning voor levering op meerdere locaties en het berekenen van de ecologische voetprint per order.

inzicht
0 /7
procesautomatisering
50 %

Software oplossingen

Software integraties

detailhandel en dienstverlening optimalisatie - CAPE Groep digitalize your supply chain partner

Detailhandel en Dienstverlening

Uitdagingen in de detailhandel en dienstverlening omvatten het beheer van veelzijdige verkoop- en kassasystemen voor naadloze multichannel-ervaringen, automatische facturatie die voldoet aan regelgeving, complexe leassystemen, en veilige, up-to-date kassasystemen met diverse betaalopties. Deze uitdagingen vereisen geavanceerde technologieën en strikte naleving van regelgeving om efficiënte en betrouwbare retail operaties te garanderen en de gebruiksvriendelijkheid van de applicaties richting consumenten en andere eindgebruikers.

handwerk geautomatiseerd
5 %
overzicht voor automatische orderverwerking
0

Software oplossingen

transport optimalisatie d CAPE GROEP digitalize your supply chain partner

Transport en Logistiek

Het transport en logistieke proces tussen detailhandel/dienstverleners en consumenten/eindgebruikers omvat uitdagingen zoals efficiënte planning, gebruiksvriendelijke track-and-trace-systemen, nauwkeurige estimate time of arrival en naadloze orderregistratie door chauffeurs met behulp van handhelds. Het vereist geavanceerde technologie en samenwerking om een soepele leveringservaring te bieden

inzicht
0 /7
procesautomatisering
50 %

Software oplossingen

Software integraties

consumenten en gebruikers optimalisatie - CAPE Groep digitalize your supply chain partner

Consumenten en Eindgebruikers

Uitdagingen in klant specifieke processen draaien om gebruiksgemak en snelheid, zoals het vereenvoudigen van afspraken, inzien wat de status van de werkbon is, snellere melding maken van noodgevallen zoals ongevallen en brand via apps. Verbetering van gebruiksgemak en reactietijd is essentieel in klantgerichte dienstverlening.

handwerk geautomatiseerd
5 %
inzicht
0 /7

Software oplossingen