Quality & Continuity Management

Samen innoveren

Applicatie- en systeemontwikkeling gaat steeds sneller. Applicaties worden steeds vaker gereleased. Continuous delivery richt zich op het sturen van een continue stroom van nieuwe features naar productie. Doelstelling is om op ieder moment snel en integraal “foutloze” software te kunnen releasen. 

CAPE Groep is continu bezig met het optimaliseren en verbeteren van haar Continuous Delivery process. De principes en methoden van Continuous Delivery zijn meer en meer erkend als een succesvolle strategie voor wendbaarheid en het behalen van duurzame resultaten.  

De volgende ingrediënten ziet CAPE als (minimale) randvoorwaarden voor een succesvolle Continuous Delivery. Het volledige continuous delivery proces is onderdeel van de CAPE Groep dienstverlening. 

  1. Develop – een heldere en praktische development strategie op basis van Scrum, SAFE en Agile welke wij vertaald hebben naar de CAPE methodologie.  
  2. Code review – geautomatiseerde code review voor het realiseren van kwaliteitssoftware tegen uniforme standaarden waardoor tijd en moeite van handmatige beoordelingen wordt bespaard.  
  3. Regressie testen – Testen is een cruciaal onderdeel voor een succesvolle implementatie van Continuous Delivery. Om een “volwassen” test&verification proces te realiseren is het gebruik van tools en automatisering essentieel. 
  4. Quality check – automatische kwaliteitsbeoordeling volgens ISO 25010, de standaard voor onderhoudbaarheid van software. 
  5. Performance check – geautomatiseerde performance runs om nieuwe ontwikkelingen te toetsen aan de performance eisen.  
  6. Release –  geautomatiseerd CI/CD proces met configureerbare pipelines en tollgates. DevOps-teams richten hun pipeline zo in dat ze minder problemen, betere controle, meer automatisering hebben.  
  7. App&Landscape monitoring – real time en pro-actieve monitoring voor het bewaken van bedrijfsprocessen en applicatie landscha. Zie ook Sherlock pagina.  
  8. Performance monitoring – performance inzichten en anomaly detectie om snel eventuele performance issues te identificeren en op te lossen.
Het proces waarbij nieuwe features worden toegevoegd aan de applicatie op een foutloze manier