Over CAPE

CAPE Groep helpt organisaties om digitaal te transformeren. Wij ontwikkelen samen met u, snel en efficiënt een toekomstbestendige, passende maatwerkoplossing. Onze consultants adviseren én ontwikkelen de oplossing zelf, in tegenstelling tot traditionele consultancy waarbij alleen advies wordt gegeven. En met onze unieke CAPE aanpak, is een resultaat razendsnel, slim en samen met u geboekt.

Over CAPE Groep

We leven in een nieuwe werkelijkheid. Waarin organisaties moeten veranderen om vooruit te gaan. Dat vraagt loslaten van oude denkpatronen en systemen en overgeven aan nieuwe inzichten en technologieën. Om van waarde te blijven moeten organisaties digitaal transformeren.

CAPE Groep helpt hierbij. Al onze consultants zijn gespecialiseerd in de digitalisatie van bedrijfsprocessen en ketensamenwerkingen. Gespecificeerd in de branches Transport, Logistiek en Supply Chain, (slimme) Bouw en Agrifood. Bij CAPE Groep denken de consultants mee met de bedrijven, kijken net een stapje verder en voegen waarde toe aan de bedrijven door bedrijfsprocessen te digitaliseren, ketensamenwerkingen slimmer efficiënter in te richten en systemen met elkaar te integreren. 

Met uw toekomst in het vizier doen we nú wat nodig is voor stráks. Met experts die niets liever doen dan grenzen verleggen. Onze aanpak? Samenwerken. Snel werken. Slimwerken. En vooral: doorgeven. Zodat u zelf weer verder kunt. Wij zien de toekomst als een uitnodiging om nieuwe wegen te ontdekken en laten los als de bestemming is bereikt.

Het resultaat? Slim geïntegreerde, gebruiksvriendelijke systemen. Gericht op de essentie van gebruik, voor een nog betere proces optimalisatie en hoge reductie in de bedrijfskosten. Dit doet CAPE Groep slim, snel en samen met de bedrijven. Dankzij de ruime branche kennis heeft CAPE Groep in de afgelopen 20+ jaren halffabricaten ontwikkeld. Deze oplossingen leggen zijn een flexibele basis voor de op maat gemaakte software applicaties voor uw ketensamenwerking en/of bedrijfsproces. Dit maakt de realisatie sneller en voordeliger.

Communicatie – Advies – Prestatie – Ervaring

Compleet aanbod

Ons aanbod is compleet, met de combinatie van low-code en high-code oplossingen, én systeemintegraties. Ook is onze methodologie, onze aanpak, gedurende de jaren steeds verder ontwikkeld. Zo maken we ieder project succesvol! En dat blijft niet onopgemerkt.

De drie pijlers

De belangrijke pijlers 'mens', 'methodologie' en 'technologie' moeten op elkaar afgestemd zijn om succesvolle digitale transformatie te realiseren. Op deze manier hebben we al veel van onze klanten mogen helpen en uitdagen in hun digitale transformatie.

Academy

Onze Academy zorgt ervoor dat wij onze kennis niet alleen intern kunnen uitrollen, maar ook daarbuiten. We leiden onze klantorganisaties op. 'Self-enablement' noemen we dat! De wereld om ons heen blijft veranderen, wij bewegen mee met de trends in de markt.

Gecertificeerd

Onze organisatie valt onder de ISO 27001 certificering van DigiTrust.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij CAPE vinden we het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan de maatschappij. Hoe klein ook onze invloed, we zorgen dat we doen wat we kunnen om onze voetafdruk zo groen mogelijk te maken en bij te dragen aan verschillende charity initiatieven:

  • In Afrika gebruiken ze door ons geschonken laptops;
  • We hebben een track & trace app ontwikkeld voor fietsambulances in Afrika;
  • We zijn Zakenvriend van het Prinses Màxima Centrum voor Kinderoncologie;
  • Ons kantoor is van het gas af en er zit een warmtewisselaar op het pand;
  • We nemen steeds meer afscheid van diesel, met elektrische lease- en poolauto’s en beschikbare laadpalen.
Stichting Present

Sinds 2023 nemen de collega’s van CAPE Groep geregeld deel aan activiteiten georganiseerd door Stichting Present in en rondom Enschede. De activiteiten hebben een sociaal- en/of klus karakter. Zo is in het eerste jaar een groepje collega’s een gezellig middag naar de Twentse Zorgcentra ’t Bouwhuis geweest, om met de bewoners te wandelen en spelletjes te spelen. Ook hebben een paar handige klussers de handen uit de mouwen gestoken om een alleenstaande minder bedeelde moeder, met 2 puber dochters te helpen met het klussen aan eigen slaapkamers voor de meiden.

Zo dragen wij bij aan het slaan van een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.

Onze partners

Historie

2000
Ontstaan CAPE Consulting in Hellendoorn.

CAPE Hellendoorn

2007
CAPE Consulting één van de eerste Mendix partners.

2008
Verhuizing van Hellendoorn naar het Transportcentrum in Enschede!

CAPE oud logo

2010
CAPE Groep eerste eMagiz partner.

2015
CAPE start met het Traineeship, de basis van de Academy is gelegd!
2019
We zijn uit ons jasje gegroeid! Uitbreiding van kantoorruimte met naastgelegen Truckwash en het logo krijgt een upgrade.

2021
CAPE Groep neemt Carthago ICT over & vestiging in Utrecht geopend!

2022
CAPE Groep gaat internationaal met een vestiging in Zagreb en Sydney
CAPE groep makes the future happen in sydney - cape digital solutions
2023
CAPE Groep Platinum Mendix Partner
Platinum-Partner-- CAPE Groep mendix partner transport en logistiek