Structurion - CAPE's warehouse management system

Logo van Structurion het WMS (Warehouse Management System) CAPE Groep Make the future happen

Het managen van een warehouse is een enorme operatie voor bedrijven uit de branches Transport & Logistiek en Supply Chain. Er vindt continue een goederenstroom plaats, u komt altijd ruimte te kort en goederen staan te lang opgeslagen waardoor ze niet meer verkocht mogen worden omdat bijvoorbeeld de houdbaarheidsdatum verlopen is. Daarom is het belangrijk om overzicht te hebben over wat er in het magazijn gebeurd.  

Overzicht dankzij Warehouse Management System

Vanuit het bedrijfsleven hebben wij de afgelopen jaren meerdere keren de aanvraag gekregen voor een WMS systeem om dit overzicht te realiseren. Omdat dit een steeds terugkerende vraag bleek te zijn hebben wij met deze ervaring in de sector Transport & Logistiek en Supply Chain Structurion ontwikkeld. Structurion is een wms systeem dat wij op maat maken na het inventariseren van de behoeftes van u en uw bedrijf. Het systeem kan snel en efficiënt geïmplementeerd worden.  

Structurion is software dat processen in uw warehouse digitaliseert en optimaliseert. Onder deze processen vallen: 

 • Het beheren van intake goederen die in het magazijn moeten worden opgeslagen en outbound goederen die gepickt en klaargemaakt moeten worden voor vervoer. 
 • Het reserveren van een voorraad nadat er een bestelling is geplaatst. 
 • Het bijhouden van de status over welke goederen waar in het magazijn staan opgeslagen.

Functionaliteiten warehouse management system

Structurion bestaat uit een drietal modules waarmee u de functionaliteiten kunt uitbreiden. De basis begint met Operations en kan worden aangevuld met de modules Management en Insight.  

Operations

 • Reserveren van orders wanneer deze zijn besteld.
 • Inzicht in goederen die het magazijn zijn binnengekomen.
 • Inzicht in goederen die gepickt en verzonden zijn.
 • Inzicht in welke goederen en waar deze staan opgeslagen.
 • Het picken van orders en deze klaar maken voor verzending.

Management

Alles van Operations, plus:
 • Het plannen en coördineren van intake en outbound goederen.
 • VAL / VAS management, helpt bij het realiseren van VAL (Value Added Logistics) en VAS (value Added Services)
 • Integraties met systemen van externe partijen om samenwerking efficiënter te maken.

Insight

Alles van Management, plus:
 • Reporting
 • Het bijhouden van de huidige voorraad en de locatie van de geplaatste orders.

Hoe wordt Structurion gebruikt?

Het WMS van CAPE kan op de volgende manieren gebruik worden:

 • Het hebben van inzicht over wat er uw magazijn binnen komt en uit gaat.
 • Inzicht in de processen die binnen de muren van uw magazijn gebeuren.
 • Wanneer u gebruik wilt maken van een Paternostermachine dan heeft u een wms nodig om de producten uit deze machine te kunnen halen. 

Download de gratis whitepaper

De voordelen van maatwerk software voor magazijn automatisering

one pager maatwerk magazijn software cape groep - digitalisatie van supply chain processen

Uw winst dankzij Structurion

Structurion zorgt er voornamelijk voor dat u inzicht houdt in de processen die binnen de muren van uw warehouse plaats vinden. Maar het WMS systeem van CAPE Groep brengt ook andere voordelen met zich mee:  

 • Voorraden kunnen beter bijgehouden worden volgens het just in time principe. Dit is het proces waarbij de voorraad alleen wordt bijgevuld als dat nodig is voor het picken van orders. Dankzij dit systeem houdt u meer ruimte over in uw magazijn.
 • Doordat u dankzij Structurion beter inzicht heeft in wat er in uw magazijn staat opgeslagen heeft u minder last van verspilling. Structurion verkleint bijvoorbeeld de kans dat goederen over de houdbaarheidsdatum gaan waardoor deze niet meer verkocht mogen worden.
 • Dankzij het WMS systeem van CAPE Groep wordt er efficiënter gebruik gemaakt van de ruimte. Goederen worden beter opgestapeld waardoor u binnen dezelfde locatie meer kunt opslaan.
 • Uw personeel kan twee keer zo snel goederen picken, inpakken en verzenden omdat ze precies weten waar de goederen staan opgeslagen.  

Combineer Structurion met andere systemen van CAPE Groep

Het WMS van CAPE Groep is een oplossing die naar de behoeftes van u en uw bedrijf kan worden aangepast. Het systeem kan geïntegreerd worden met verschillende andere systemen om uw IT landschap zo efficiënt en compleet mogelijk te maken zoals: 

 
 

Wij helpen u bij de digitalisering en integratie van uw ketensamenwerking en bedrijfsprocessen. CAPE Groep houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het maken op maat ontwikkelen van softwareoplossingen voor ketensamenwerking in de sectoren transport & logistiek, agrifood en de slimme bouw . Onze consultants zoeken graag samen met u naar de juiste oplossing om uw specifieke processen te optimaliseren. Bij CAPE Groep draait het om de samenwerking en korte lijntjes tussen u en de consultants. 

Structurion is niet alleen door de consultants in samenwerking met bedrijven bedacht, maar ook ontwikkeld. Daardoor zijn zij de experts over deze oplossing. Ze kunnen u dan ook precies vertellen wat dit WMS systeem voor uw bedrijf kan betekenen. 

De gezondheid van Structurion, en overige applicaties in uw IT landschap continue monitoren? Dankzij Sherlock ontdekt u bijzonderheden in applicaties voordat deze bijzonderheden zich ontwikkeld hebben tot problemen. We kunnen u ook volledig ontzorgen door het beheer van uw IT landschap over te nemen. De tijd die u daarmee bespaard kunt u bijvoorbeeld inzetten voor het verder digitaliseren van uw bedrijf waardoor u altijd een stap voorloopt op uw belangrijkste concurrenten. 

CAPE - make the future happen

Structurion inzetten voor uw warehouse management?

Neem vrijblijvend contact op met Bart Knol