Scanbrain, CAPE's smart scan system

Logo van het Scanbrain, een smart scan systeem

Met de hand bijhouden van de gescande artikelen is een tijdrovend proces. Scanbrain digitaliseert dit proces door van uw huidige scanners slimme scanners te maken. Waar oude scanners alleen het artikelnummer weergaven, geeft Scanbrain u alle benodigde informatie rondom het gescande artikel. Wilt u in één scanactie zien wat er met uw order moet gebeuren? En informatie over het gescande artikel in diezelfde handeling teruggeven? Dan is Scanbrain dé oplossing om uw supply chain proces te optimaliseren. 

Eenvoudige scan validatie met Scanbrain

Scanbrain is een core oplossing die bijdraagt aan de digitalisering van uw supply chain. Het is een applicatie die de ordergegevens van het gescande artikel valideert met uw backend systemen. Vervolgens deze informatie terugkoppelt aan de medewerker en tot slot de vervolgactie toont. Het stelt de medewerker in staat om enerzijds in één scanhandeling te zien wat er met het product moet gebeuren en anderzijds kan aangeven wat de status van het product is. Product beschadigd of incompleet? Via Scanbrain wordt dit digital geadministreerd in uw backend systeem. 

Functionaliteiten van scanbrain

Scanbrain beschikt over verschillende functionaliteiten die bijdragen aan een efficiënter en sneller proces. Deze functionaliteiten zijn: 

 • Het aansluiten van scanners en configureren van rollen
 • Simpele configuratie van een scanner
 • Koppelen van externe bronnen aan de scanner
 • Validatie van de scanactie waarna het resultaat wordt weergegeven op de scanner

Werkwijze slimme scanner

Scanbrain kan op meerdere manieren gebruikt worden. De meest voorkomende situaties zijn in combinatie met een Warehouse Management System (WMS), bij cross docking of aan het dock zelf. 

Nemen we warehousing als voorbeeld, wordt Scanbrain op de volgende manier gebruikt:

 1. Scan de barcode van de inboud order 
 2. Deze barcode komt in het scan management van Scanbrain
 3. Scanbrain valideert dit met de ontvangen orders uit een order management systeem (OMS) en de warehouse gegevens uit het warehouse management systeem (WMS)
 4. Deze informatie communiceert Scanbrain vervolgens naar de scanner. Zo ziet de warehouse medewerker de  ordergegevens van het gescande goed
 5. Zijn er bijzonderheden? Dan geeft de medewerker dit op het scherm van de scanner aan waarna Scanbrain dit weer synchroniseert met het WMS
 6. Vervolgens geeft de scanner de vervolgactie aan, zoals waar de order opgeslagen moet worden

Toegevoegde waarde

Scanbrain zorgt voor een sneller proces door veel logica af te vangen die de logistiek medewerker niet meer hoeft uit te voeren. Het afhandelen van orders kost daardoor minder tijd en menskracht. Deze oplossing is simpel en doeltreffend. En kan heel snel geconfigureerd worden in uw proces en op maat worden aangepast. Inkomende en uitgaande goederen worden automatisch en nauwkeurig gemonitord. Informatie over de gescande producten wordt gekoppeld aan en opgeslagen in uw WMS, Transport Management Systeem (TMS) en andere backend systemen. 

 • Na het scannen van de barcode wordt op de smart scanner weergeven waar het product is opgeslagen of moet worden opgeslagen
 • Orderinformatie wordt weergeven op de scanner
 • Informatie van externe partijen kan direct worden uitgelezen op de slimme scanners

Combineer Scanbrain met andere systemen van CAPE Groep

Het smart scan system van CAPE Groep is een oplossing die op uw behoeftes en die van uw bedrijf aangepast wordt. Om uw IT-landschap zo efficiënt en compleet mogelijk te maken, wordt het systeem geïntegreerd met verschillende andere systemen zoals:

Een oplossing ontwikkeld door CAPE Groep

Wij helpen u bij de digitalisering en integratie van uw ketensamenwerking en bedrijfsprocessen. CAPE Groep houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het maken van softwareoplossingen voor ketensamenwerking in de sectoren transport & logistiek, supply chain, agrifood en de slimme bouw. Onze consultants zoeken graag samen met u naar de juiste oplossing om uw specifieke processen te optimaliseren. Bij CAPE Groep draait het om de samenwerking en korte lijntjes tussen u en de consultants.

Scanbrain is niet alleen door de consultants in samenwerking met bedrijven bedacht, maar ook ontwikkeld. Daardoor zijn zij de experts over deze oplossing. Ze kunnen u dan ook precies vertellen wat Scanbrain voor uw bedrijf kan betekenen. De oplossing kan eenvoudig geïmplementeerd worden en is klaar voor gebruik, maar kan ook op maat worden geïntegreerd met uw overige systemen naar de behoeftes van u en uw bedrijf.


De gezondheid van uw Scanbrain, en overige applicaties in uw IT landschap continue monitoren? Dankzij Sherlock ontdekt u bijzonderheden in applicaties voordat deze bijzonderheden zich ontwikkeld hebben tot problemen. We kunnen u ook volledig ontzorgen door het beheer van uw IT landschap over te nemen. De tijd die u daarmee bespaard kunt u bijvoorbeeld inzetten voor het verder digitaliseren van uw bedrijf waardoor u altijd een stap voorloopt op uw belangrijkste concurrenten.

CAPE - make the future happen

Smart scanner implementeren in uw supply chain?

Kom vrijblijvend in contact met Bart Knol