Extorama - CAPE's charterportal system

Een chauffeursportaal voor inzicht in het transport met externe chauffeurs. Een overzicht van al uw externe vervoerders.

Overzicht houden in de order leveringen. Is bij het inzetten van externe chauffeurs een grote uitdaging. Deze zzp chauffeurs zitten niet in uw eigen transport management systemen. Dit maakt het lastig om inzicht te krijgen in de tijden en ritten die de chauffeurs daadwerkelijk gereden hebben. Met CAPE’s chauffeursportaal, is dit verleden tijd.

Huurt u externe chauffeurs in om (seizoens-) pieken in uw orders op te vangen? Of is uw bedrijfsmodel erop gericht om niet alle wielen in eigen beheer te hebben? Houdt dan overzicht in al uw transport met Extorama – CAPE’s chauffeursportaal. 

Meer inzicht met een chauffeursportaal

Voor de eigen chauffeurs gebruiken third party logistics vaak een eigen transport management systeem. Om dit proces inzichtelijk te maken voor de ingehuurde zzp vrachtwagenchauffeurs, heeft CAPE Groep Extorama ontwikkeld. Een chauffeursportaal dat gebaseerd op standaardprocessen al voor ongeveer 80% gebouwd is. De overige 20% wordt snel en eenvoudig door onze business consultants op uw specifieke proces op maat gemaakt. En geïntegreerd met de overige systemen uit uw IT-landschap. Extorama is ontwikkeld om zonder ingewikkelde of dure applicaties te communiceren met uw extern ingehuurde chauffeurs. Zo weet u precies, wanneer zij vertrokken zijn, hoeveel wachttijd ze onderweg hebben gehad en wanneer ze gearriveerd zijn op de plaats van bestemming. Het systeem communiceert deze reisgegevens aan uw andere systemen. Zoals bijvoorbeeld een emballage administratie. Daardoor draagt Extorama tevens bij aan het automatiseren van administratieve taken. 

Werkwijze Extorama

De werkwijze is simpel: Stuur een persoonlijke link naar de chauffeur. Via deze link geeft de chauffeur vervolgens de benodigde gegevens door. Zoals vertrek- en aankomsttijden. CMR-documenten zijn via dezelfde link eenvoudig aan de rit te koppelen door simpelweg een foto te maken en te uploaden. Voor de chauffeur is de administratie zo sneller af te werken en is het hele proces efficiënter en inzichtelijker. 

De core van Extorama

Functionaliteiten van het chauffeursportaal zijn onderverdeeld in verschillende modules. 

Operations

 • Order integratie
 • Uitwisseling van laaddocumenten
 • Loggen van aankomst- en vertrektijd
 • Registreren van emballage informatie

Management

Alles van Operations, plus:
 • Linkbeheer
 • Koppeling met emballageadministratie
 • Automatische facturering (self billing)

Integreer Extorama met uw huidige systemen

De basis van de Extorama tool staat op basis van onze ervaring in transport en logistieke processen al voor u klaar. De overige 20% bestaat uit maatwerk. Zo weet u zeker dat Extorama perfect aansluit bij uw bedrijfsprocessen en uitdagingen in het overzichtelijke houden van uw externe chauffeurs. Een deel van het maatwerk zijn de integraties met bijvoorbeeld uw huidige transport management systeem (= tms). Wij maken de integratie met vrijwel al uw systemen. Voor een aantal veelgebruikte systemen heeft CAPE Groep een aantal standaard connectoren ontwikkeld met behulp van het integratieplatform eMagiz. Zo is ook het integreren met uw huidige systemen, snel geregeld. Staat uw tms er niet tussen? Dan maken wij de integratie op maat.

 • Blujay e2open
 • Boltrics
 • Talis
 • Transpas
 • Transporeon
 • Tranwide
Logo van een partner die low code integratiesoftware ontwikkeld

Toegevoegde waarde voor uw bedrijf

Met Extorama heeft u beter inzicht in de afgelegde reis van de zzp chauffeurs. Hiermee heeft u meer grip op de status van de order leveringen. Daarnaast zorgt dit chauffeursportaal voor meer efficiëntie binnen uw administratieve processen. Door de koppeling met emballage administratie en automatische facturering worden veel administratieve uren bespaart. 

Combineer Extorama met andere systemen van CAPE Groep

Het chauffeursportaal van CAPE Groep is een oplossing die op uw behoeftes en die van uw bedrijf aangepast kan worden. Om uw IT landschap zo efficiënt en compleet mogelijk te maken, wordt het systeem geïntegreerd met verschillende andere systemen zoals:

 

Wij helpen u bij de digitalisering en integratie van uw ketensamenwerking en bedrijfsprocessen. CAPE Groep houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het maken van softwareoplossingen voor ketensamenwerking in de sectoren transport & logistiek, supply chain, agrifood en de slimme bouw. Onze consultants zoeken graag samen met u naar de juiste oplossing om uw specifieke processen te optimaliseren. Bij CAPE Groep draait het om de samenwerking en korte lijntjes tussen u en onze consultants.

Extorama is niet alleen door onze consultants in samenwerking met onze klanten bedacht, maar ook ontwikkeld. Daardoor zijn zij de experts in deze oplossing.

Meer weten over Extorama?