In herinnering – Rob ter Brugge

We staan vandaag stil

Een jaar geleden overleed Rob. Hij was niet alleen de leider van onze organisaties maar voor veel collega’s een persoonlijke mentor, gids en inspiratiebron. Ondanks het intense verdriet wisten we allemaal dat we direct aan de slag moesten. Je bent immers niet wat je overkomt, leerde Rob ons. En van meet af aan was het duidelijk dat we Rob niet beter konden eren dan met optimisme, vastberadenheid en tomeloze energie zijn werk voort te zetten.
Dat hebben we met elkaar gedaan het afgelopen jaar. Klantprojecten zijn afgerond en andere opgestart. Zelfs in andere werelddelen. Nieuwe partnerschappen zijn gesloten. Nieuwe collega’s zijn verwelkomd en bestaande zijn doorgegroeid. Collega’s zijn opgestaan om het grote gat dat Rob achterliet te proberen te vullen en, belangrijker, andere collega’s gaven hen het vertrouwen dit te doen. We mogen trots zijn op hoe we dit hebben opgepakt met elkaar en waar we nu staan. En mogen met vertrouwen uitkijken naar een duurzaam succesvolle toekomst. Voor ons allemaal en voor het nieuwe directieteam in het bijzonder, zijn Rob’s waarden leidende principes voor deze toekomst. En deze waarden zijn dé manier om Rob in ons midden en in onze gedachten te houden.

Duurzaam waarde leveren

Het leveren van duurzame klantwaarde was het motto van Rob en is de bestaansreden voor onze organisaties. We gaan niet zo maar aan de slag maar willen eerst echt begrijpen wie onze klant is, waar hij zich mee onderscheidt en hoe wij een maximale bijdrage aan zijn succes kunnen leveren. Gedurende de hele levenscyclus van onze oplossing.

We kunnen dit alleen doen als de beste mensen bij ons willen en kunnen (blijven) werken. Rob selecteerde zijn mensen op rauwe intelligentie, lerend vermogen en bovenal energieniveau. Juist omdat deze mensen floreren in een organisatie als de onze. En wij zo ook voor hen, tijdens en na hun carrière binnen onze groep, blijvend van waarde kunnen zijn.

Daring in plaats van caring

Rob koos altijd voor daring boven caring richting de mensen om hem heen. Niet vanuit harde zakelijke overwegingen. Maar omdat hij ‘uitdagen en laten groeien’ veel beter vond dan ‘verzorgen en klein houden’. Hij daagde je altijd uit om verder te gaan dan je dacht dat je kon en genoot intens van het succes van anderen. Binnen onze organisatie stimuleren we feedback als dé manier om mensen te ontwikkelen en te trainen in het comfortabel zijn als het oncomfortabel wordt. Door mensen uit te dagen weten ze hun maximale potentieel te ontwikkelen.

Meritocratie

Je bijdrage bepaalt je waarde en daarmee je carrièrepad. Niet je afkomst, leeftijd, geslacht, titel, huidskleur, anciënniteit of andere irrelevante factor. Rob was altijd benieuwd wat je kwam brengen en halen. En vond dat je moest investeren in elkaar: In iedere relatie, zakelijk of persoonlijk, moeten beide kanten investeren om er een succes van te maken.

Een man die we dagelijks missen. Maar dankbaar zijn voor de tijd en ervaringen die we samen hebben gedeeld.

rob ter brugge - in herinnering

Gewoon normaal doen

Bij Rob viel er veel onder deze vlag van “gewoon normaal doen”. Je ziet er netjes en verzorgd uit, geen divagedrag of speciale privileges. Je behandelt mensen zoals je zelf behandeld wilt worden. Je houdt je aan de wet en bent eerlijk en oprecht, vooral als er niemand kijkt. Je bent voorzichtig met wat je is toevertrouwd en berokkent niemand onnodig schade. Gewoon normaal, toch?

Je bent niet wat je overkomt

Rob had een stoïcijnse levensfilosofie: accepteer wat je niet veranderen kan en ga volop aan de bak met dat waar je wel invloed op uit kan oefenen. Met de overtuiging dat je echte karakter zich toont in je daden, niet in je woorden. Met de klassieke deugden rechtvaardigheid, moed, wijsheid en matigheid én in de wetenschap dat je niet bent wat je overkomt kunnen we samen het pad vervolgen wat Rob is ingeslagen.

Grensverleggend vooruit

Wij herinneren ons Rob vooral om zijn enorme energie en optimisme. Samen met zijn principes en visie zorgde dat ervoor dat hij dingen in beweging kon krijgen. Collega’s. Klanten. Leveranciers. Bergen.

Rob was een man waar je je best voor wilde doen. Die soms pijnlijk eerlijk was, maar altijd tegen en niet over jou. Die je uitdaagde het beste van jezelf te laten zien. Met de intentie om jou te laten groeien.

Laat uw herinnering aan Rob achter

Wij staan vandaag een moment stil om samen herinneringen aan Rob met elkaar te delen. Heeft u mooi herinneringen aan Rob die u graag met Janneke, Bram, Sepp en alle collega’s wilt delen? Laat dan uw bericht achter via onderstaand gastenboek. 

 

Note: Uw herinnering wordt niet openbaar gepubliceerd en zal alleen gedeeld worden met de familie en collega’s van CAPE Groep.

 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Het bericht wordt niet gepubliceerd en is puur als steun voor Janneke, Bram en Sepp.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
(nog geen berichten)