Mendix Power BI Widget: Verbind Power BI en mendix

Vandaag willen we graag de Mendix Power BI Widget aan u voorstellen: een game-changer voor Business Intelligence-integratie In de snel evoluerende wereld van business intelligence (BI) en applicatieontwikkeling zijn twee krachtige tools naar voren gekomen als leiders in hun respectievelijke vakgebieden: Power BI en Mendix.

De gebruikte tools:

Binnen deze door ons ontwikkelde widget hebben we gebruik gemaakt van zowel Power BI als Mendix.

Power BI

Power BI, een suite met bedrijfsanalysetools van Microsoft, biedt uitgebreide mogelijkheden voor gegevensanalyse en het delen van inzichten. Het stelt organisaties in staat verbinding te maken met een breed scala aan gegevensbronnen, waardoor de gegevensvoorbereiding wordt vereenvoudigd, ad-hocanalyses worden uitgevoerd en prachtige rapporten worden geproduceerd.

Mendix

Mendix daarentegen is een toonaangevend low-code platform voor het bouwen en continu verbeteren van mobiele en webapplicaties op schaal. Mendix stelt organisaties in staat hun digitale transformatie te versnellen door een breder scala aan mensen in staat te stellen applicaties te ontwikkelen zonder de noodzaak van uitgebreide codeerkennis.

Koppeling tussen Power BI en Mendix

Een grote uitdaging was echter de integratie van deze twee krachtige tools. Tot nu toe was er geen eenvoudige oplossing om Power BI-functionaliteiten rechtstreeks te embedden in Mendix-gebaseerde applicaties.

Deze kloof heeft de mogelijkheden voor organisaties beperkt om de volledige kracht van BI binnen hun maatwerkapplicaties te benutten.

Mendix PowerBI-widget

Om deze uitdaging aan te gaan, introduceren we met trots de Mendix PowerBI Widget, een revolutionaire tool die de robuuste analysemogelijkheden van Power BI naadloos integreert in de Mendix-applicatieomgeving. 

Deze widget is niet zomaar een eenvoudige plug-in; het is een uitgebreide oplossing die is ontworpen om de Mendix-applicatie-ervaring te verbeteren met de analytische kracht van Power BI.

Logo van een bedrijf dat low code software verkoopt

De belangrijkste kenmerken van de Mendix Power BI Widget:

1

Visualiseer Power BI-rapporten in Mendix: Visualiseer alle soorten Power BI-rapporten in je Mendix-applicatie, gebruik dashboards of tegels of zelfs Q&A’s op basis van Power BI.

2

Authenticatiemechanisme waarmee Mendix verbinding kan maken met Power BI: Beveiliging staat voorop in elke BI-tool. De Mendix Power BI Widget bevat een robuust authenticatiemechanisme, dat een veilige en naadloze connectiviteit tussen Mendix-applicaties en Power BI-diensten garandeert. Deze functie handhaaft de integriteit en vertrouwelijkheid van de gegevens die worden geanalyseerd.

3

Controlepagina vanuit de Mendix-applicatie: Met deze functie kunnen gebruikers Power BI-rapporten rechtstreeks vanuit hun Mendix-applicatie beheren en gebruiken. Het betekent dat gebruikers door rapporten kunnen navigeren, gegevens kunnen filteren en visualisaties kunnen manipuleren zonder hun Mendix-omgeving te verlaten.

Hoe voeg je Power BI toe aan mendix?

Het succes van Power BI Widget heeft ons geïnspireerd om verdere integraties te verkennen. We hebben al een werkende Proof of Concept voor het inbedden van Qlik Sense in Mendix-applicaties. Deze uitbreiding biedt organisaties nog meer mogelijkheden om BI-tools in te zetten binnen hun Mendix-omgevingen, zodat ze de tool kunnen kiezen die het beste aansluit bij hun specifieke behoeften en voorkeuren.

Verbind ontwikkeling met business intelligence

Kortom, de Power BI Widget is meer dan alleen een tool; het is een brug die de wereld van applicatieontwikkeling verbindt met de wereld van business intelligence. Door deze krachtige integratie mogelijk te maken, openen we nieuwe wegen voor innovatie en efficiëntie, waardoor organisaties het volledige potentieel van hun data kunnen benutten binnen hun aangepaste applicaties.