CAPERS vertellen

Mijn naam is Tessa, ik ben 24 jaar en woon samen met mijn vriend in Utrecht. Als je verder leest kom je meer over mij en mijn werk bij CAPE Groep te weten!

Welke opleiding heb je afgerond?

Ik heb International Business Administration gestudeerd aan de UT in Enschede en daarna een master Entrepreneurship & Innovation in Lund, Zweden. Ik vind het leuk om constant bezig te zijn met vernieuwen, hier mogelijkheden in te zien en daarna te implementeren. Vooral omdat mensen juist vaak vasthouden aan het bekende, dit is een uitdaging die altijd zal blijven.

Heb je verschillen gemerkt tussen het werken in Zweden en Nederland?

In Zweden zijn ze gewend om extreem veel te vergaderen en niet te stoppen voordat er volledige consensus is. Iedereen in de ruimte moet het eens zijn met de beslissing die er genomen wordt. In Nederland wordt naar mijn ervaring gelukkig sneller een keuze gemaakt. Verder hebben ze in Zweden elke dag ‘fika’. Dit betekent dat ze op een vast tijdstip een pauze nemen van hun werkzaamheden om koffie of thee te drinken, te socializen, kennis te delen en daarbij allerlei lekkernijen te eten. Dit zouden ze in Nederland ook moeten doen!

Na jouw afstuderen ben je bij CAPE terecht gekomen; wat is momenteel jouw functie bij CAPE?

Ik ben consultant. Een aantal dagen per week werk ik op locatie bij de klant aan het integreren van systemen. Doordat ik geen achtergrond heb in IT moest ik bij het begin beginnen. Dit was een uitdaging maar doordat er veel ruimte is om te leren en we met low-code werken gaat het steeds beter!

Hoe ben je bij CAPE Groep terecht gekomen?

Via via kwam ik in contact met CAPE Groep om een keer in gesprek te gaan. Toen ik binnenkwam sprak de sfeer mij meteen aan; ik zag veel jonge mensen rondlopen en het gesprek dat ik had was erg uitnodigend. Ik voelde mij meteen welkom!

Nu je een tijdje bij CAPE Groep werkt: wat maakt jouw werk bij CAPE Groep leuk?

De cultuur bij CAPE Groep is open, jong en innovatief. Mijn collega’s maken dat ik iedere ochtend met een goed gevoel naar mijn werk ga. Ondanks dat het draait om technologie, is de organisatie vooral mensgericht. Er werken bijvoorbeeld veel bedrijfskundigen in plaats van puur IT’ers, om ook de behoefte van organisaties buiten de IT om in kaart te brengen. Daarnaast werk ik aan hele uitdagende vraagstukken in een team waar de klant ook onderdeel van is, daardoor werk je echt samen naar een doel. Tegelijkertijd krijg je, doordat je zo intensief samenwerkt, een kijkje in de keuken bij andere organisaties. Dit vind ik zelf heel leuk en leerzaam. Verder wordt er proactief aandacht besteed aan mijn ontwikkeling en heb ik het gevoel dat er naar mij geluisterd wordt, ook al ben ik relatief nieuw in de groep.

Wat is het beeld dat jij in de afgelopen periode gevormd hebt van CAPE Groep?

CAPE is een sterk groeiende organisatie die niet stil wil staan maar steeds verder wil blijven gaan. Dit maakt dat er kritisch wordt gekeken naar de ontwikkeling van de organisatie, het resultaat dat wij leveren, en dat er continu gereflecteerd wordt. Verder is het ook belangrijk dat de gemoedelijkheid en het ‘ons kent ons’ blijft, door één geheel te blijven en elkaar te blijven helpen. Hier wordt binnen de organisatie veel aandacht aan besteed en dat vind ik een goede zaak; de sfeer blijft zo intact en kennis wordt gedeeld. Voor mij als ‘nieuweling’ is dit erg handig, je krijgt veel mee van de organisatie en de kennis die we in huis hebben.

Wat doe je als je niet bij CAPE of een klant bent?

Ik hockey sinds kort weer; trainen doordeweeks en in het weekend een wedstrijd. Heerlijk om na een drukke week even ‘van me af te slaan’ en daarna gezellig met het team een drankje te doen. Ik vind het ook leuk om in de keuken te staan en nieuwe receptjes uit te proberen en ik lees ik graag boeken. Ik zit dan echt in een bubbel en ben onbereikbaar voor mensen om mij heen. De e-reader is echt voor mij gemaakt; nooit meer zeulen met al die boeken, maar alles op één apparaatje. I-de-aal.

De laatste vraag: waar kunnen we jou voor wakker maken? Misschien helpt dit jouw collega’s wanneer ze je een keer ’s ochtends vroeg op moeten halen om naar een klant te rijden 🤗.

Bugles met cheese spread! Een echte guilty pleasure, maar ik kan de combinatie gewoon niet weerstaan.

Tessa - Teamlead en Business IT Consultant
Tessa
Business Consultant

Kom bij ons werken!