Plegt-Vos

Digitaal platform voor administratieve processen rondom de bouw – DICO-connector

Over de organisatie

Plegt-Vos Bouwgroep een familiebedrijf waar 500 mensen dagelijks hun vakmanschap inzetten om slimme, toekomstbestendige bouwoplossingen te bedenken. Zij houden zich dagelijks bezig met het ontwikkelen, realiseren en onderhouden van onroerend goed. Het bedrijf werkt voor overheden, ontwikkelaars, beleggers, woningbouwcorporaties, zorginstellingen en bedrijven in heel Nederland. Met de drijfveer: het leveren van een bijdrage aan het woon- werk- en leefplezier van klanten en werknemers. Plegt-Vos ziet de toekomst als een uitdaging. Waar de kennis van het vak en de medewerkers in wordt gezet, om de wensen van morgen te kunnen bewerkstelligen met de oplossingen van vandaag.

Uitdaging(en)

In de afgelopen jaren heeft de bouwsector enorme vooruitgang geboekt op het gebied van efficiency. Tegelijkertijd worden de voorschriften steeds complexer, waardoor de hoeveelheid administratief werk alsmaar toeneemt. Om dit werk sneller en op een leukere manier te kunnen uitvoeren, wilde Plegt-Vos Bouwgroep het administratieve proces stroomlijnen met behulp van digitale technologie. Daarnaast moest een deel van het administratieve werkt, de berichtvoering, worden gedigitaliseerd volgens een bepaalde standaard die elk it-systeem kan lezen en begrijpen. Een uitdaging waarvoor eerst gesleuteld moest worden in het vertrouwen in digitalisatie.

 

Oplossing(en)

In samenwerking met Plegt-Vos Bouwgroep hebben we een digitaal platform ontwikkeld: GRIP. Dit platform stroomlijnt de administratieve processen rondom de bouw: alles wat tijdens een project gebeurt, wordt digitaal bijgehouden en geregistreerd. Heel efficiënt, waardoor het administratieve werk veel minder tijd in beslag neemt. We startten het traject door samen met uitvoerders de bouw op te gaan en te kijken op welke punten we het proces konden verbeteren. De uitvoerders voorzagen ons direct van goede input. Een selecte groep heeft het door ons ontwikkelde platform vervolgens getest en er feedback op gegeven. GRIP sluit hierdoor volledig aan bij het proces van Plegt-Vos Bouwgroep.

Voordelen

GRIP biedt inzicht. Informatie over een bouwproject is overal en voor alle betrokkenen toegankelijk op desktop, tablet en mobiel. Hierdoor is het een fluitje van een cent om de voortgang te bewaken, problemen te registreren en taken toe te wijzen. Aan het eind van het project beschikt Plegt-Vos Bouwgroep bovendien over een nauwkeurige historie die aantoont dat het project conform de geldende kwaliteits- en veiligheidseisen is gerealiseerd.

Wat ik een groot voordeel vindt is dat er goed meegedacht en ingeleefd wordt in de standaard om de oplossing generiek te krijgen.
Hennie Bulthuis
Projectmanager ICT