Minder wachtende vrachtwagens aan de grens door het ontwikkelen met low-code platformen

Integraties en doorontwikkeling

Over de organisatie

Door de coronacrisis en de extra regelementen rondom Brexit stond Farm Trans voor een flinke uitdaging. CAPE Groep schoot hen te hulp door snel te handelen. Ze ontwikkelde extra functionaliteiten in Mendix en bouwde nieuwe integraties in eMagiz. Op deze manier zorgden ze voor tijdsbesparing, minder fouten en kortere wachttijden.

Farm Trans is een full-service logistiek dienstverlener die zich richt op het transport van voedingsmiddelen. Met een bulk- en geconditioneerde divisie heeft Farm Trans expertise in zowel inbound- als outbound logistiek. Zo is het bedrijf in staat om de gehele logistieke operatie van de klant te ontzorgen. Het bedrijf is in 1987 opgericht in Zevenbergen en heeft inmiddels meerdere vestigingen in het buitenland. Sinds de oprichting heeft de organisatie zich gekenmerkt door hun innovatieve DNA en een hoge mate van duurzaamheid en kwaliteit.

Uitdaging(en)

De focus van Farm Trans ligt te allen tijde op het ontzorgen van de klant. De invoering van Brexit zorgde voor een aantal grote uitdagingen gezien er op jaarbasis grofweg 5000 orders naar het Verenigd Koninkrijk gaan. Door de nieuwe regelementen ontstond er de vraag vanuit de klant om exportdocumentatie te ontsluiten naar de juiste partijen.
“Door Brexit ontstond er een nieuwe situatie waardoor alle betrokkenen moesten uitzoeken hoe zij hiermee moesten omgaan. Zowel de douane, onze klanten en andere vervoerders hadden nog nooit met exportdocumenten gewerkt.” aldus Michiel van Gerwen, teamleader Connected Services bij Farm Trans.
Daarnaast ervaarde Farm Trans de gevolgen van de coronacrisis. De organisatie was op zoek naar een oplossing om de nieuwe processen in kaart te brengen, te vereenvoudigen en te standaardiseren.

Oplossing(en)

CAPE Groep is voor alle uitdagingen op het gebied van IT inmiddels een vertrouwde sparringpartner van Farm Trans. Om maximale flexibiliteit te garanderen leveren zij een vast team dat helpt het IT landschap verder door te ontwikkelen. De CAPE consultants kennen de processen binnen de organisatie. Ze hadden een passende oplossing voor Farm Trans, beginnend bij de bestaande TMS applicatie. De consultants hebben een aantal functionaliteiten aan de applicatie toegevoegd. Om het probleem met betrekking tot exportdocumentatie op te lossen vond het projectteam een passende oplossing bij CSI-Fresh B.V.. Aan de hand van een aantal nieuwe integraties is Farm Trans nu in staat om snel informatie met de douane uit te wisselen en om de documentatie van orders te automatiseren.

Voordelen

De integratie met CSI-Fresh B.V. heeft het projectteam veel tijdsbesparing opgeleverd.
“Waar we eerst in een gezamenlijk Excel-bestand moesten werken en soms lang moesten wachten op een antwoordmail, kunnen we dit nu vanuit onze eigen applicatie regelen en hebben we binnen enkele minuten een reactie”, vertelt van Gerwen.
Daarnaast scheelt de koppeling veel handmatig werk, resulterend in minder fouten en kortere wachttijden voor vrachtwagens.
Tijdens dit project werkten Farm Trans en CAPE Groep nauw samen om snel te kunnen schakelen.
“We werken niet alleen samen met de twee consultants op het project maar met het hele bedrijf, dat voelt erg comfortabel. CAPE Groep is altijd bereid om mee te denken zodat we samen naar de juiste oplossing toe kunnen werken” vertelt van Gerwen.

We werken niet alleen samen met de twee consultants op het project maar met het hele bedrijf, dat voelt erg comfortabel. CAPE Groep is altijd bereid om mee te denken zodat we samen naar de juiste oplossing toe kunnen werken
teamleader Connected Services bij Farm Trans
Michiel van Gerwen
teamleader Connected Services bij Farm Trans

Wat is uw vraagstuk?

MAKE THE FUTURE HAPPEN