Mammoet Road Cargo

Onboard Computer Portal, Klantportaal

Over de organisatie

Mammoet Road Cargo (MRC) is een transportbedrijf dat professionele oplossingen biedt voor exceptionele transporten, machine transporten en projectladingen over de weg in Europa. it is het vervoer van goederen die qua afmeting en/of massa niet voldoen aan de regelgeving voor de wegvervoer. Van een enkele kist met onderdelen tot een complete vliegtuigmotor. Daar ligt hun kracht. Bij Mammoet Road Cargo ligt de lat hoog – dag in dag uit.

In opdracht van klanten rijdt MRC kriskras door Europa. Niet volgens vaste lijnen naar vaste punten in het continent, maar overal waar de opdrachtgever MRC nodig heeft. Onderlinge samenwerking en samenwerking met klanten is doorslaggevend, want juist als team presteert MRC op het hoogste niveau. Om opdrachtgevers slagvaardiger te maken heeft MRC zich naast exceptioneel transport toegelegd op Warehousing en Vrachtmanagement. Om betrouwbaarheid, kwaliteit en veiligheid te garanderen, focust MRC scherp op interne en externe processen. Om klanten optimaal te kunnen ondersteunen, lopen ze voorop in het digitaliseren van werkzaamheden, werken ze volledig papierloos, hebben ze een intern transportmanagementsysteem (TMS) en creëerde MRC mogelijkheden om het TMS-systeem direct met de systemen van klanten te laten communiceren (EDI).

 

Uitdaging(en)

Mammoet RC wil haar processen zo efficiënt en effectief mogelijk maken en heeft daarom CAPE Groep ingeschakeld om samen meerdere projecten aan te gaan om ICT te gebruiken binnen de organisatie. CAPE Groep en Mammoet Road Cargo werken zodoende al sinds 2016 samen om interne processen te verbeteren. Hierbij ligt de focus voornamelijk op de ontwikkeling van het transportmanagementsysteem, maar ook op gebied van de informatievoorziening voor zowel het hoofdkantoor als de voertuigen en de informatie stromen richting klanten.

Oplossing(en)

De afgelopen jaren heeft CAPE Groep in samenwerking met Mammoet Road Cargo in verschillende multidisciplinaire teams verschillende oplossingen gemaakt om de bedrijfsprocessen bij MRC te digitaliseren.

Bekijk de oplossingen:

Voordelen

De Onboard computer Portal heeft ervoor gezorgd dat de administratieve manuren rondom de administratie van werkuren van de chauffeurs, met ruim 50% is verminderd.
Het klantportaal neemt niet alleen intern maar ook extern voor leveranciers en klanten een hoop werk uit handen. Door deze service, die inmiddels is omgedoopt tot MRC-Connect, beschikbaar te maken, hoopt MRC haar klanten steeds meer te binden.

'De applicatie levert ons een compleet, real-time overzicht van alle actuele projecten op, waarbij we kunnen inzoomen op elk willekeurig datapunt en het kunnen aanpassen of er actie op uit kunnen voeren.'
Giel Koevoets
Managing Director

Wat is uw vraagstuk?

MAKE THE FUTURE HAPPEN