Farm Trans

Order Management Systeem + verschillende specifieke oplossingen zoals embedded Power BI en het Open Trip Model

Over de organisatie

Farm Trans is een full-service logistiek dienstverlener die zich richt op voedingsmiddelen transport. Met hun expertise in zowel inbound als outbound logistiek is het bedrijf in staat om de gehele logistieke operatie van de klant te verzorgen. Het bedrijf is in 1987 opgericht in Zevenbergen en heeft inmiddels meerdere vestigingen in het buitenland, waardoor Farm Trans klanten door heel Europa van dienst kan zijn. Sinds de oprichting heeft het bedrijf altijd geloofd in ICT, waardoor ze inmiddels koploper zijn onder de transporteurs op het gebied van ICT. Met hun ‘Connected Services’ richten ze zich op het verzamelen van data door middel van innovatieve software. Door deze data te analyseren wordt het logistieke proces constant geoptimaliseerd. Het leveren van efficiënte, innovatieve en duurzame dienstverlening is wat het team drijft.

Uitdaging(en)

De transportmarkt is erg turbulent. Dit vraagt om een IT-landschap dat flexibel is en mee kan bewegen wanneer er iets verandert in de markt. Daarnaast is Customer Service steeds belangrijker in de logistiek. Klanten willen inzicht in orders  en weten waar ze aan toe zijn. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee voor logistiek dienstverleners als Farm Trans.

Oplossing(en)

We bouwden het Order Management Systeem, met low-code platform Mendix, die zorgt voor het stroomlijnen en versnellen van hun Europese supply chain. Alle data, van orderbeheer tot transportdata, zit in het OMS.

Voordelen

Farm Trans heeft hierdoor snel kunnen schakelen toen de Brexit zich voordeed (binnen enkele weken voldeden zij aan de nieuwe Britse douaneregels). In het oude systeem kostte het meer dan een uur om volledig getekende douanepapieren te ontvangen, nu kost dit slechts 2 minuten. In de toekomst zullen ze bij iedere wijziging in de markt snel kunnen schakelen. Daarnaast zorgt het OMS voor transparantie voor klanten, leveranciers en partners. Dit doordat zij data real-time op een gestructureerde wijze laten zien aan alle partijen.

'De applicatie die we samen met CAPE Groep in slechts zes maanden hebben ontwikkeld, heeft het logistieke proces aanzienlijk verbeterd'
teamleader Connected Services bij Farm Trans
Michiel van Gerwen
Team lead Connected Services

Wat is uw vraagstuk?

MAKE THE FUTURE HAPPEN