Het vernieuwen van de technische onderlaag van myPVNED (klantportaal)

Logo PVNED - toonaangevend in energie sector
Als een IT-gedreven organisatie streeft PVNED ernaar om voorop te lopen op het gebied van digitalisatie in de energiemarkt.

Klanten van PVNED dienen op elk moment contact te kunnen hebben met PVNED via deze applicatie. Gezien de snelle technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren, heeft PVNED besloten de technische onderlaag van MyPVNED te vernieuwen zodat klanten gebruik kunnen gaan maken van deze technologieën en het platform toekomstbestendig blijft.

CAPE Groep en PVNED bundelen krachtenIn het afgelopen jaar bundelde PVNED krachten met CAPE Groep om dit ambitieuze doel te bereiken. In het komende artikel verkennen we de vernieuwde technologie van MyPVNED en werpen we een blik op het samenwerkingsproces tussen PVNED en CAPE Groep. Ontdek hoe deze samenwerking leidt tot baanbrekende vooruitgang en innovatie in de energiemarkt.

Klantportaal: MyPVNEDHet klantportaal MyPVNED vormt het startpunt. In dit geavanceerde platform wisselen klanten van PVNED hun verwachte verbruik en opwekking (forecasts) en energietransacties (trades) uit. Forecasts omvatten schattingen van energiegebruik of -opwekking, terwijl trades de aan- of verkoop van energie betreffen, zoals het verkopen van surplus opgewekte stroom. PVNED ondersteunt zowel de day-ahead- als intraday markt, waarmee ze klanten helpen efficiënt en proactief te handelen.

CREATING BENEFITS TOGETHER.
PVNED biedt nauwkeurige voorspellingen voor de day-ahead markt en oplossingen voor intraday, zodat klanten optimaal kunnen inspelen op marktveranderingen. Niet altijd komt de verwachte energiehoeveelheid overeen met de daadwerkelijke handel. Verschillen tussen forecasts en trades worden samengebracht in de onbalanspool van PVNED. Hierdoor wordt het totale risico op onbalans kleiner en worden de onbalanskosten zo laag mogelijk gehouden. Onbalansvoordeel wordt deels uitgekeerd aan de klant.

PVNED kijkt met grote tevredenheid terug op de samenwerking met CAPE Groep


Het proces verliep prettig, met een indrukwekkende snelheid en aandacht voor redundantie. Wat opviel was de proactieve houding van de consultants van CAPE Groep, die kritische vragen wisten te stellen en ook op eigen initiatief flink meedachten. Het team werd door PVNED als uitstekend beoordeeld en becijferd met een 8.

De prettige en efficiënte dynamiek maakte de samenwerking tot een succesvolle en constructieve ervaring. Samen wordt gekeken naar het uitbreiden van de functionaliteiten van de MyPVNED applicatie en andere projecten die PVNED en CAPE Groep samen gaan oppakken.

Ook in de toekomst de nieuwste technologieën aan klanten biedenPVNED wil haar klanten ook in de toekomst gebruik laten maken van de nieuwste technologieën, bijvoorbeeld om data aan te leveren. Om dat te bereiken moest de technische onderlaag onder MyPVNED worden vernieuwd.

Dit bracht PVNED op het pad van een zoektocht naar een partner die in staat was de techniek achter MyPVNED te transformeren naar een eigentijds en toekomstbestendig platform, waarbij ze uitkwamen bij CAPE Groep. MyPVNED is namelijk gebouwd in Mendix en maakt tevens gebruik van het integratieplatform eMagiz. Vanuit die hoedanigheid kwam CAPE Groep in beeld, gezien onze uitgebreide expertise met beide platformen en de naadloze samenwerking tussen deze twee technologieën.

Nieuwe technologieën

In MyPVNED zijn er technologieën toegevoegd die klanten nieuwe mogelijkheden bieden.

Opbouw van de applicatie:
Allereerst de opbouw van de applicatie. Deze is nu volledig modulair opgebouwd. Dit betekent dat de applicatie flexibel is richting de toekomst. Wanneer klanten om nieuwe functionaliteiten vragen kunnen deze snel worden toegevoegd.

Communicatie via webservices en REST-API koppelingen
Ten tweede zijn er mogelijkheden voor directe, geautomatiseerde communicatie via webservices en REST-API koppelingen. Deze aanpassing vergroot de efficiëntie van de data invoer aanzienlijk.

Dataveiligheid
Ten slotte biedt de vernieuwde logica nieuwe mogelijkheden op het gebied van dataveiligheid. Met het implementeren van multifactor-authenticatie (MFA)-functies, is er een extra beveiliging laag toegevoegd. Hiermee zet MyPVNED de toon in de vooruitstrevende beveiliging binnen de dynamische energiemarkt.

Meer weten over

Het vernieuwen van de technische onderlaag van myPVNED (klantportaal)

Bekijk onze andere klantcases

CAPE - make the future happen