Onboard Computer Portal

Logo van Mammoet Road Cargo vervoerder van exceptioneel transport
Met het nieuwe real-time Onboard Computer Portal, ontwikkeld door CAPE Groep, is de hoeveelheid administratiewerk van projecten verlaagt met maar liefst 50%. De app is een gemakkelijk te gebruiken web-based applicatie, waarvoor weinig technische vaardigheden nodig zijn. De informatiestroom tussen het hoofdkantoor en de mensen in het veld wordt zo volledig geautomatiseerd.

Uitdaging


Het belangrijkste doel was het registreren en verwerken van reistijden, aldus Giel Koevoets (Managing Director van Mammoet RC). Mammoet RC wilde een snellere en makkelijkere manier om actuele projecten te monitoren en om de enorme hoeveelheid papier die gebruikt wordt te reduceren.

Oplossingen


Het Onboard Computer Portal heeft de volledige informatiestroom tussen het hoofdkantoor en het veld geautomatiseerd. De applicatie automatiseert eveneens de totale transactie cyclus: van order ontvangst tot planning en uitvoering, tot facturering. Ook kunnen alle projecten op elk moment online getraceerd worden. Dit maakt zowel de processen als de organisatie effectiever. “De applicatie levert ons een compleet, real-time overzicht van alle actuele projecten op, waarbij we kunnen inzoomen op elk willekeurig datapunt en het kunnen aanpassen of er actie op uit kunnen voeren. Ook hebben we toegang tot alle rapportages inclusief alle veranderingen die hierin toegepast zijn en waarom deze veranderingen toegepast zijn”, aldus Giel Koevoets. Ook is er een speciaal algoritme ontwikkeld die werkorders opsplitst in verschillende projecten en om alle gerelateerde projectkosten zorgvuldig te alloceren. Dit zorgt voor de eliminatie van zevenhonderd pagina’s aan rapportages per week, waardoor de administratiewerkzaamheden gereduceerd zijn en efficiëntie wordt verhoogd. Het Portal heeft het aantal administratieve manuren per week met 50% verminderd.
“De applicatie levert ons een compleet, real-time overzicht van alle actuele projecten op, waarbij we kunnen inzoomen op elk willekeurig datapunt en het kunnen aanpassen of er actie op uit kunnen voeren.”

Voordelen


Ten eerste zijn in alle vrachtwagens CarrierWeb boardcomputers geplaatst. Hierdoor kunnen navigatietools aan chauffeurs en de positie van chauffeurs en een volgfunctie aan de administratoren op het hoofdkantoor verstrekt worden. Dit scheelt veel handmatig werk voor beide partijen. De organisatie gebruikt Metacom als een back-office financieel en administratiesysteem. Ook dit ERP werd gekoppeld door CAPE Groep om de informatiestroom volledig te kunnen automatiseren. Dankzij de applicatie van CAPE Groep op Mendix kan Mammoet RC de urenafwikkeling van de chauffeurs volledig automatisch afwerken. Mammoet RC kan zich nu richten op de uitzonderingen die door de door CAPE Groep gebouwde applicatie naar voren komen.

Meer weten over

Onboard Computer Portal

Bekijk onze andere klantcases

CAPE - make the future happen