Klantcase: Broekman Logistics

Broekman Logistics is een fullservice logistiek bedrijf dat zee-, spoor-, en luchttransport registreert en opslaat. Het bedrijf is gevestigd in zowel Europa als Azië en is gespecialiseerd in forwarding, shipping, warehousing, distributie en breakbulk terminals.
Header van de klantencase van Broekman Logistics

Uitdaging


Broekman Logistics wil klanten van realtime trackinginformatie voorzien, die altijd en overal beschikbaar is. Om dit te bewerkstelligen zijn nieuwe processen en flexibele IT-oplossingen nodig die snel gerealiseerd kunnen worden. Het voornaamste doel is informatie op juiste momenten beschikbaar te stellen en direct vast te leggen bij de bron, zonder dat er onnodige handelingen uitgevoerd hoeven te worden.

Oplossing


Om haar ambitie waar te maken maakt Broekman gebruik van het Mendix-platform en de logistieke expertise van CAPE. In samenwerking met Broekman Logistics is CAPE Groep begonnen met een hackathon. Deze hackathon was er opgericht om samen creatieve oplossingen te genereren. Binnen vijf dagen was er al een basis gerealiseerd voor de applicatie. De gebruikersinterface werd direct met de gebruikers afgestemd, waardoor de app intuïtief en snel werkte. Hierna is de basis verder uitgebreid. Voor Broekman Logistics was het belangrijk dat de applicatie op verschillende devices goed te gebruiken is. CAPE Groep heeft de applicatie daarom responsive gemaakt voor desktop, tablet en mobiel. De applicatie ondersteunt het volledige los- en expeditieproces van de klant.

Voordelen


De applicatie die het volledige los- en expeditieproces van de klant ondersteunt, wordt “Broekman’s Distri Port” genoemd. De gebruikers hebben actueel inzicht via een realtime dashboard. Ook kan eventuele schade aan een vracht zowel voor als tijdens het lossen worden beoordeeld en daarna automatisch gekoppeld worden aan het voertuig en de order, zodat dit ook voor de gebruiker direct inzichtelijk is. Handmatige activiteiten zijn sterk gereduceerd waardoor het proces een stuk efficiënter is geworden.

Meer weten over de oplossingen van

Broekman Logistics

Bart Knol

Manager Innovatie

Bekijk onze andere klantcases

CAPE - make the future happen