CAPE Groep biedt oplossing voor de implementatie van het OTM aan organisaties in de logistieke keten

Het OTM wordt de nieuwe standaard voor informatie-uitwisseling in de logistiek

“One language for all, to share information in logistics”

In de transport en logistiek wordt steeds meer data uitgewisseld, zowel onderling als met overheidsorganisaties. Dit wordt gedaan om processen te digitaliseren en inzichtelijk te maken voor Supply Chain functionaliteiten en actoren. Om informatie zichtbaar te maken (visualisatie) in de logistieke Control Tower, zullen diverse systemen aan elkaar gekoppeld moeten worden (integratie). Ieder systeem gebruikt zijn eigen taal om informatie uit te wisselen, en daarom is het vaak lastig en tijdrovend om systemen aan elkaar te koppelen. Om dit probleem op te lossen is er een nieuwe ‘standaard taal’ in de logistiek ontwikkeld, het Open Trip Model (OTM), voor het uitwisselen van data in de logistieke keten en het mogelijk maken van visualisatie in de logistieke Control Tower. CAPE Groep was nauw betrokken bij de ontwikkeling van het OTM en helpt organisaties bij de implementatie. Bekijk onderstaande video voor meer informatie over het OTM of lees onder de video verder over het belang van het implementeren van het OTM voor organisaties in de transport & logistiek!

Als partij in de logistieke keten is het verstandig om deze taal te implementeren, omdat het de nieuwe standaard wordt om data uit te wisselen met andere bedrijven en overheidsorganisaties. Logistieke partijen die zich nu conformeren aan de standaard, lopen voor op andere logistieke organisaties en overheidsorganisaties op het gebied van standaardisatie en IT. Uiteindelijk zal iedere organisatie de OTM standaard (moeten) omarmen. Zie ook dit artikel via CAPE Consultant Jurrian Boksebeld.

CAPE Groep heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het Open Trip Model en helpt logistieke organisaties bij het implementeren ervan. Met een generieke OTM oplossing kan CAPE het OTM implementeren in ieder IT-landschap. Ook wordt het OTM nu gebruikt als communicatiestandaard voor de CAPE logistieke Control Tower. Met onze kennis en kunde helpen wij uw organisatie graag verder!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw logistieke organisatie? Neem contact op met Bart of Mart.

Bart - Manager van team innovatie

Bart Knol
Manager Innovatie

b.knol@capegroep.nl

Mart - Senior Consultant in team Innovatie

Mart Busger op Vollenbroek
Business Consultant

m.busger@capegroep.nl