Digital Business Festival 2023: Hét event voor de digitale transformatie van Nederlandse bedrijven

Een terugblik op de 1e editie van het Digital Business Festival

Digital Business festival is hét innovatie festival voor bedrijven die middenin de digitale transformatie zitten of er aan willen beginnen. Dit event, georganiseerd door Carthago ICT en CAPE Groep is een event boordevol inspiratie hoe jij jouw bedrijf klaar kan maken voor de toekomst. Tijdens deze eerste editie hebben wij onze bestaande klanten, maar ook een aantal (voor ons) nieuwe gezichten meegenomen in een programma vol inspiratie hoe je deze transformatie het beste kan aanpakken. 

 De dag begon met een warm welkom aan de enthousiaste deelnemers, waaronder professionals uit verschillende sectoren, bedrijfsleiders, en ondernemers. Waarna Richard van Hooijdonk de inspiratie over de toekomst aftrapte. 

Keynote Richard van Hooijdonk

De keynote-spreker Richard van Hooijdonk, een vooraanstaande expert op het gebied van technologie en digitale trends begon de middag. Zijn inspirerende presentatie bood deelnemers een fascinerende blik op de toekomst van technologie en digitale innovatie, en inspireerde hen om nieuwe wegen in te slaan binnen hun organisaties. Van ontwikkelingen op gebied van pakketbezorging via drone, tot het gevaar van cybercriminaliteit in de toenemende digitale wereld. Richard bood inspiratie voor technologieën en besprak hoe jij uit je eigen ecosysteem moet stappen, om niet stil te blijven staan met jouw bedrijf. Hoe goed het nu ook loopt, investeren in de toekomst betekend loslaten van oude denkpatronen en open staan voor de nieuwe generatie. 

Richard van Hooijdonk - Keynote Digital Business Festival 2023 - CAPE Groep Carthago ict

Verdiepende workshops

Na Richard van Hooijdonk kozen alle deelnemers uit een reeks boeiende workshops die verder stimuleerde na te denken over de digitale transformatie. Deze workshops werden geleid door experts uit verschillende vakgebieden en gaven deelnemers praktische inzichten en handvatten om de opgedane kennis in hun eigen organisaties toe te passen. Zo werd de kennis van cybercrime vergroot met een tot de verbeelding sprekende quiz, werd de functionaliteiten van de sensoren techniek getest met behulp van het aansturen van gekleurde lampen en werd eigenhandig ervaren hoe het is om drones te besturen. 

internet of things workshop - digital business festival cape groep carthago ict - digitalisatie
drone vliegen workshop - digital business festival cape groep carthago ict - digitalisatie
drone vliegen workshop - digital business festival cape groep carthago ict - digitalisatie
cybercrime workshop - digital business festival cape groep carthago ict - digitalisatie

De volgende editie, die wil je niet missen!

Als eerste op de hoogte zijn wanneer de volgende editie van het Digital Business festival plaatsvind en wat de line-up gaat zijn?