Aanpak

Zo voegt onze Academy snel waarde toe aan jouw digitale transformatie

Leerstrategie

Onze aanpak? Samenwerken. Snel werken. Slim werken. En vooral: doorgeven, zodat u zelf weer verder kunt. Goed en snel kunnen leren geeft u wendbaarheid en slagkracht. Om doelen te bereiken zetten we de groei van mensen maximaal aan door optimaal gebruik te maken van de beschikbare middelen. Dit doen we middels onze strategie waarbij we praktijk, peer-learning en trainingen in de meest effectieve manier met elkaar combineren.  

Action based / continuous learning

Oefening/kennissessie's/micro-learnings
70%
Team/mentor/peergroep/coaching
20%
Klassikale trainingen/workshops
10%

Bekijk ook eens deze uitleg over het 70/20/10 model dat wij binnen onze Academy toepassen. 

Leercurve

Drive

Bepaal jouw roadmap

Op basis van uw strategische doelstellingen bepaalt u strategische thema’s en uw roadmap. Wat wilt u bereiken, en welke rol wilt u zelf innemen in uw digitale transformatie? Laat u CAPE ontwikkelen, helpt u mee of wilt u compleet zelfstandig zijn? En met welke snelheid? Dit bepaalt welke rol opleidingen gaan hebben in uw digitale transformatie.

Do

Ontwikkel volgens plan

Op basis van uw visie over uw zelfstandigheid en uw eigen rol in de digitale transformatie en rekening houdend met de capaciteit van uw organisatie, het menselijk potentieel en de individuele ambitie ontstaat uw opleidingsbehoefte. Hieruit volgt een ontwikkelplan. Uitgangspunt is dat we altijd ontwikkelen vanuit de pijlers mens, methodologie en technologie.

Deliver

Voeg continu waarde toe

Om uw opleidingsbehoefte in te vullen hebben we vanuit de drie pijlers een uitgebreid en coherent opleidingsprogramma opgesteld. We werken met duidelijke leerdoelen zodat ook de toegevoegde waarde van een training helder is. De trainers van de CAPE academy die het opleidingsprogramma invullen zijn uitstekend opgeleid, gespecialiseerd en werkzaam in het vakgebied. Vanuit hun praktijkervaring ondersteunen zij de theorie. Tevens heb is er veel interactie en reflectie met medecursisten tijdens de training.

Develop

Verbeter in de praktijk

Trainingen hebben alleen zin wanneer zij ondersteund worden in de praktijk. Centraal hierin staat Action Based Learning (ABL). ABL geeft diepgang op de trainingen en koppeling met de praktijk in uw eigen organisatie. Hierin worden vraagstukken behandeld die in uw omgeving zijn ontstaan. Wij geloven namelijk dat mensen leren door te doen: niet alleen informatie opnemen, maar er vrijwel meteen mee aan de slag gaan.

De drie pijlers

Je werkt toe naar het volledig eigen maken van een bepaalde rol, hierop wordt het trainingsprogramma aangepast. Wanneer het programma is afgerond ben je in bezit van de benodigde certificaten en een flinke bak aan learning-on-the-job experience! Elk trainingsprogramma is opgebouwd uit de drie pijlers. 

Samenwerken aan verbetering

Mensen hebben een belangrijke rol in digitale transformatie projecten. Adaptie van nieuwe systemen is cruciaal voor het slagen van het project of langdurige projecten, en dit ligt voornamelijk bij de mensen in de organisatie.

 

Snel werken aan verandering

Digitale transformatie kan alleen slagen met de juiste aanpak. De toegepaste methodologie is erg bepalend voor de samenwerking en dynamiek in het uit te voeren project.

Na jarenlange ervaring, hebben wij onze eigen CAPE methodologie ontwikkeld (gebaseerd op Scrum/Agile), waarbij we in korte sprints ontwikkelen aan oplossingen. Op deze manier kun je het snelst resultaat behalen! 

 

Slim werken aan de toekomst

Wij vertrouwen op een basis van technologieën die wij vaak toepassen en volledig beheersen. Verder zijn wij altijd bezig om nieuwe technologieën te onderzoeken. 

 

Samen kijken naar jouw opledingsbehoefte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!