In drie stappen
CSRD verwerken in jouw keten

Impact op de gehele keten

De CSRD heeft impact op de gehele logistieke keten. Dit wil zeggen dat het niet alleen uw bedrijfsvoering beïnvloed, maar ook die van uw leveranciers en andere partners. Binnen de CSRD wordt er namelijk gekeken naar drie aspecten: directe uitstoot door eigen verbruik, ingekochte uitstoot en indirecte uitstoot. 

In drie stappen naar CSRD compliancy

Download de whitepaper

Ontdek waar uw organisatie staat rondom CSRD

Download gratis interactieve Quickscan

Inzicht in data

Wanneer uw organisatie heeft vastgesteld op welke onderwerpen er beleid gevoerd moet gaan worden gaan we kijken naar hoe we dit daadwerkelijk gaan uitvoeren.

Om in kaart te brengen wat de daadwerkelijke uitstoot is waar uw product of dienst verantwoordelijk is, is het zaak om inzicht te krijgen in de data waarmee dit berekend kan worden. Hier gaat het niet alleen om eigen data maar ook om de data van andere in uw logistieke keten.

CO2 calculatie

CAPE kan u helpen bij het inzichtelijk maken van deze benodigde data. Eenmaal inzichtelijk is het van belang om te berekenen voor hoeveel (CO2)uitstoot de processen waar deze data uit voort komt verantwoordelijk is. 

Dit realiseren wij met een CO2 calculator. Deze hebben wij al voor diverse bedrijven gerealiseerd.

Sustainable data management

Een gemiddelde CSRD rapportage vereist inzicht in duizenden datastromen. Het overzicht hierin bewaren kan dan ook een grote uitdaging vormen. Om dit te realiseren verbinden wij deze data uit verschillende systemen.

In de praktijk biedt sustainable data management met een dashboard u inzicht in alle uitstoot vormen, ongeacht waar de datastroom vandaan komt.

Platinum-Partner-- CAPE Groep mendix partner transport en logistiek

Gebundelde kracht van Mendix en CAPE

Wij zijn met trots een Mendix partner vanaf het allereerste uur.

Mendix, een vooraanstaand enterprise low-code applicatieplatform, heeft voor de vierde opeenvolgende keer de prestigieuze titel van leider en visionair ontvangen in het Magic Quadrant van Gartner. Sinds 2018 maakt Mendix deel uit van Siemens Digital Industries-software, nadat het werd overgenomen door Siemens. Deze strategische samenwerking heeft Mendix in staat gesteld zijn onderzoek en ontwikkelingsmogelijkheden te vergroten en wereldwijd uit te breiden.

Als toegewijde Mendix partner delen wij in het succes van dit innovatieve platform, waarmee we onze klanten de beste oplossingen kunnen bieden.

Aftermovie CSRD event 21 maart '24

Aan de slag met CSRD data?

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een belangrijke stap richting transparantie en duurzaamheid in het bedrijfsleven. Maar wat betekent het precies voor jouw organisatie?

CAPE Groep organiseert binnenkort een webinar waarin we je alles uitleggen over CSRD-data, in begrijpbare taal en met een pragmatische aanpak. 

Mis deze kans niet om je kennis bij te spijkeren en je organisatie klaar te stomen voor de toekomst!