In drie stappen
CSRD verwerken in jouw keten

CSRD Begint met de digitale transformatie van uw gehele logistieke keten

Inzicht in data

Om te kunnen rapporteren voor de CSRD is er veel (inzicht in) data nodig. Inzicht die er vaak tot op heden nog niet is bij veel organisaties.

Dit is waar CAPE Groep u uitstekend kan helpen. Met onze jarenlange ervaring binnen lowcode software oplossing kunnen wij in afzienbare tijd deze data ophalen en inzichtelijk maken. Combineer dit met onze ervaren consultants die u van A tot Z begeleiden binnen dit proces en u bent klaar voor de CSRD voordat u het weet!

Wanneer er inzicht in deze data is berekenen wij met onze slimme CO2 calculators de uitstoot waarvoor deze data verantwoordelijk is. Onder andere de output uit deze calculator en die uit andere systemen verwerken wij met onze sustainable data management tool in een compleet dashboard.

Optimale inzet van resources

Inzicht in deze data geeft niet alleen de benodigde handvatten voor de CSRD, het zorgt ook dat u uw resources optimaal kan inzetten en dus benutten.

  • Transporteert u bijvoorbeeld uw goederen wel op de meest optimale manier? 
  • Weet u wat dit transport u eigenlijk kost?

Door inzicht te creëren in deze data kan u op onder andere deze vragen antwoord geven.

Impact op de gehele keten

De CSRD heeft impact op de gehele logistieke keten. Dit wil zeggen dat het niet alleen uw bedrijfsvoering beïnvloed, maar ook die van uw leveranciers en andere partners. Binnen de CSRD wordt er namelijk gekeken naar drie aspecten: directe uitstoot door eigen verbruik, ingekochte uitstoot en indirecte uitstoot. 

Meer info over dit thema?

In drie stappen naar CSRD compliancy

Wij helpen uw organisatie aan het benodigde inzicht in de data voor uw CSRD doelstellingen.

Wat onze propositie zo uniek maak is dat wij zowel van de transport en logistiek, ketensamenwerking en CSRD vergaande kennis hebben. 

We kijken dus niet alleen naar uw bedrijf, maar ook naar de bedrijven die zich in de rest van uw logistieke proces bevinden. Is de data nog niet inzichtelijk? Dan kunnen we deze inzichtelijk maken met onze maatwerk software oplossingen.

Meer info over hoe we u kunnen helpen bij de CSRD:

Inzicht in data

Wanneer uw organisatie heeft vastgesteld op welke onderwerpen er beleid gevoerd moet gaan worden gaan we kijken naar hoe we dit daadwerkelijk gaan uitvoeren.

Om in kaart te brengen wat de daadwerkelijke uitstoot is waar uw product of dienst verantwoordelijk is, is het zaak om inzicht te krijgen in de data waarmee dit berekend kan worden. Hier gaat het niet alleen om eigen data maar ook om de data van andere in uw logistieke keten.

CO2 calculatie

CAPE kan u helpen bij het inzichtelijk maken van deze benodigde data. Eenmaal inzichtelijk is het van belang om te berekenen voor hoeveel (CO2)uitstoot de processen waar deze data uit voort komt verantwoordelijk is. 

Dit realiseren wij met een CO2 calculator. Deze hebben wij al voor diverse bedrijven gerealiseerd.

Sustainable data management

Een gemiddelde CSRD rapportage vereist inzicht in duizenden datastromen. Het overzicht hierin bewaren kan dan ook een grote uitdaging vormen. Om dit te realiseren verbinden wij deze data uit verschillende systemen.

In de praktijk biedt sustainable data management met een dashboard u inzicht in alle uitstoot vormen, ongeacht waar de datastroom vandaan komt.

Platinum-Partner-- CAPE Groep mendix partner transport en logistiek

Gebundelde kracht van Mendix en CAPE

Wij zijn met trots een Mendix partner vanaf het allereerste uur.

Mendix, een vooraanstaand enterprise low-code applicatieplatform, heeft voor de vierde opeenvolgende keer de prestigieuze titel van leider en visionair ontvangen in het Magic Quadrant van Gartner. Sinds 2018 maakt Mendix deel uit van Siemens Digital Industries-software, nadat het werd overgenomen door Siemens. Deze strategische samenwerking heeft Mendix in staat gesteld zijn onderzoek en ontwikkelingsmogelijkheden te vergroten en wereldwijd uit te breiden.

Als toegewijde Mendix partner delen wij in het succes van dit innovatieve platform, waarmee we onze klanten de beste oplossingen kunnen bieden.

CSRD Event

Locatie: Mendix HQ, Rotterdam

Datum: 21 maart

Tijd: 14:30 uur

Entree: Gratis

Aan de slag met CSRD data?

Laat u inspireren over de CSRD wetgeving en ontdek aan de hand van praktijk voorbeelden hoe data helpt bij het behalen van uw CSRD doelstellingen. 

Programma

14:00-14:30 inloop

14:30 – 15:15 – Rogier de Jager (FinCo Energies)

Over scope 1,2,3 + reductie/compensatie van CO2 + hoe zij dit samen met CAPE Groep doen.

15:15-15:30 – uitloop/pauze

15:30-16:15 – Jan Pronk (BigMile)

Over tooling waarmee je CO2 uitstoot kan berekenen.

16:15-16:30 – uitloop/pauze

16:30-17:15 – Jeroen Baars (Sustaira)

Over de inzet van data management tooling + rapportage / dashboard templates voor de CSRD & Ketensamenwerkingsprocessen 

17:15 – 18:30 Netwerken

Meld je direct aan:

Digital Business Festival

Welkom bij Digital Business Festival, een initiatief van Carthago ICT en CAPE Groep!

Met onze jarenlange ervaring helpen wij bedrijven met hun digitale transformatie en de softwareontwikkeling die hierbij komt kijken. Onze gezamenlijke missie is het begeleiden van bedrijven op hun reis naar digitale volwassenheid, zodat ze kunnen floreren in de snel veranderende zakelijke omgeving.

Meer over dit onderwerp:

wat is csrd
Blog

Wat is CSRD?

Wat is CSRD? De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een Europese richtlijn voor duurzaamheidsrapportage. Deze richtlijn verplicht ondernemingen te rapporteren over hun duurzaamheid door

Lees verder >>
CAPE - make the future happen