ChatGPT

PDF facturen transformeren naar JSON met behulp van ChatGPT

De digitalisering van het verwerken van facturen is een cruciaal aspect van de moderne bedrijfsvoering. In elke fase in het totale Supply Chain proces, wordt immers gewerkt met facturatie. 

Het proces van het converteren van factuurdocumenten van het ene formaat naar het andere, vaak van PDF naar JSON, is een enorme uitdaging vanwege de inherente variabiliteit in factuurstructuur, taal en jargon. 

In dit artikel bespreken we hoe we deze uitdagingen hebben aangepakt met behulp van ChatGPT:

Transport documenten verwerken met ChatGPT

Automatiseer jij al met behulp van ChatGPT? Wij hebben de proef op de som genomen. Kan ChatGPT een bijdrage leveren aan het automatisch uitlezen van transport documenten (PDF’s) en het vertalen naar een software begrijpbare JSON formaat? En wat bleek het antwoord te zijn? Ja, dat kan! Sterker nog, dankzij het toepassen van de technologie die ook achter ChatGPT zit, hebben we in ongekend tempo de Proof of Concept opgeleverd. 

Dit overtrof werkelijk onze verwachtingen. Plus de verwachtingen van onze klant waarvoor we de oplossing hebben gebouwd. De resultaten waren namelijk aanzienlijk nauwkeuriger dan gehoopt, zonder trainingstijd en eenvoudig uit te breiden naar de toekomstige doeleinden. 

Hoe dit proces is verlopen lees je in onderstaande blog: