De week van Team Receptacles – Chelsea

Vaak krijgen wij, met name onze consultants, de vraag: wat doen jullie nou eigenlijk precies bij CAPE? Graag laten wij jullie aan de hand van verhalen van onze medewerkers zien wat wij precies doen, en hoe een werkweek als consultant bij CAPE eruit ziet. Daarom zijn wij begonnen met ‘de week van’, waarin wij elke week een inkijkje geven bij verschillende CAPE teams. We trappen af met ‘Team Receptacles’ (ja, ieder team verzint zijn eigen naam 😉). In dit blog vertelt Chelsea meer over haar week en waar de teamnaam ‘The Receptacles’ vandaan komt. Veel leesplezier!

Maandag

Zo, het weekend is weer voorbij. Ik was afgelopen vrijdag jarig dus zo’n beetje het hele weekend heeft in het teken gestaan van mijn verjaardag, maar nu kan mijn eerste werkweek als een jaartje ouder beginnen. Maandag aan het begin van de dag begin ik altijd met mijn uren invullen van de vorige week (foei ik weet het, dit zou ik eigenlijk allemaal al op de dagen zelf moeten doen). Deze maandag was voor mij rustig qua meetings, dus ik heb lekker kunnen werken in Mendix. Op dit moment ben ik bezig met een super toffe nieuwe app op te zetten binnen een van mijn projecten bij PostNL. Hier heb ik vandaag mooie stappen in kunnen zetten. ’s Avonds ben ik lekker wezen boksen, sporten helpt mij heel erg om mijn hoofd leeg te maken en het werk echt los te laten zodat ik ’s avonds lekker kan slapen.

Dinsdag

Dinsdag was qua meetings toch een stuk minder rustig. Als ik aan het begin van de dag mijn agenda bekijk zie ik dat ik alleen rond de lunch even wat tijd vrij heb. Dat komt omdat het vandaag sprint wissel dag is. Binnen CAPE en PostNL werken wij via de Scrum methodologie. Dit houdt in dat we in korte iteraties van 2 weken ontwikkelen, en aan het einde van iedere iteratie laten we zien wat we hebben kunnen opleveren en plannen we wat we de volgende iteratie gaan oppakken. Vandaag zijn veel van deze “Scrum Rituals” ingepland. In de avond stond mijn CrossFit training op de planning. Hier ben ik sinds kort mee begonnen en ook hier kan ik mijn energie goed kwijt.

Woensdag

Woensdag ben ik mee geweest naar een kennismakingsgesprek bij een potentiële nieuwe klant. Dit was voor mij de eerste keer dat ik mee ben geweest naar zo’n gesprek. Enorm leuk en leerzaam! Ik vind het erg leuk dat deze ruimte er is, zo leer je steeds weer wat nieuws en kun je doorgroeien waar je interesses liggen. Het gesprek van vandaag heeft mij weer meer inzicht gegeven in hoe ik mijn carrièrepad wil inrichten.

Donderdag

Op donderdag begon de dag goed! Normaal gesproken ben ik niet zo’n ochtendmens maar vandaag heb ik me toch uit bed weten te slepen voor een rondje hardlopen voor het werk. Tijdens het uitzweten knalde ik alvast mijn laptop aan om al wat e-mails te beantwoorden. Verder staan er vandaag weer veel meetings op de planning. Volgende week is binnen PostNL het PI event. Dit houdt in dat we met allerlei verschillende project en ontwikkelteams een kwartaal vooruit gaan kijken naar wat we allemaal kunnen gaan oppakken. Bij veel projecten is er veel afhankelijk van andere teams, die proberen we tijdens dit event zo goed mogelijk in kaart te brengen en te managen. Voorafgaand in zo’n PI wordt van ieder team gevraagd om de te plannen werkzaamheden in te schatten in een ‘T-shirt size’. Wanneer alle teams die aan een vraagstuk gaan werken deze inschatting hebben gemaakt wordt er een prioriteit aan gegeven en vervolgens al dan niet ingepland binnen de PI. Omdat ik op dit moment binnen 2 teams aan projecten werk ben ik voor beide teams veel bezig om de vraagstukken zo helder mogelijk te krijgen om een T-shirt size inschatting te kunnen afgeven. Eén van de dingen die ik vandaag heb gedaan om een bepaald stuk nieuwe functionaliteit helder te krijgen is met mijn collega Terence een nieuwe Solution Design bespreken. Voordat we een nieuwe oplossing beginnen te bouwen, wordt er eerst nagedacht over hoe we dit willen gaan vormgeven. Dit wordt vervolgens gevisualiseerd in een architectuur plaat van het landschap en de applicatie (zie onderstaande afbeelding).

Vrijdag

Dan is het alweer tijd voor de laatste dag van de week. Pre-Corona was vrijdag altijd de dag dat alle consultants niet bij de klant zaten, maar op ons hoofdkantoor in Enschede. Op deze dag wordt er vaak door iedereen de week besproken. Zelf vind ik vrijdag altijd een hele gezellig dag. Vooral omdat er om 4 uur al lekker met een tarwe smoothie wordt geproost op het weekend. Vandaag sluiten we de week helemaal goed af omdat we vanavond met de CaFeCie (De CAPE Feest Commissie) (waar ik en ook een heel aantal andere #Receptacles lid van zijn) een online kookworkshop hebben georganiseerd. Alleen als ik er aan denkt loopt het water me al in de mond.

Fijn weekend allemaal! 

P.S. de naam ‘The Receptacles’ is ontstaan doordat het team aan oplossingen voor PostNL werkt. Een ‘receptacle’ is een naam voor iets waar pakketten worden verzameld, zoals een zak, rolcontainer of pallet. Omdat het team ook allerlei verschillende dingen doet met/voor PostNL vinden wij onszelf eigenlijk ook een soort ‘Receptacle’ 😃

Chelsea - business IT consultant

Chelsea Veenstra
Business Consultant