Afstuderen, reizen, traineeship bij CAPE

Het eerste wat Kim op de planning had staan na het afronden van haar master Technische Bedrijfskunde in 2018 was een reis naar Nieuw Zeeland. Daarna zou er genoeg tijd zijn voor het zoeken naar een nieuwe baan. Tijdens haar studie wist ze nog niet precies wat ze wilde. Bij CAPE Groep werd er een case dag georganiseerd waarbij studenten kennis maken met het bedrijf. Ze werd uitgenodigd en deze dag was een succes. Inmiddels is ze al 4 jaar onderdeel van CAPE.

Hoe Kim in contact is gekomen met CAPE Groep

Als bachelor heeft Kim de studie International Business Administration gedaan. Dit is de studie Bedrijfskunde maar dan in het Engels. Al snel kwam ze erachter dat dit een erg theoretische studie was. Ze vond het moeilijk om dingen uit handen te geven wanneer ze processen had bedacht en miste daarom een stukje praktijk. Om te zorgen dat een praktische baan in de toekomst toch mogelijk was heeft ze na haar bachelor de master Technische Bedrijfskunde gekozen. Twee brede studies met oneindige mogelijkheden op de arbeidsmarkt en 6 jaar de tijd om uit te zoeken wat ze nou precies wilde na haar afstuderen.

Ze werd tijdens haar master benaderd door CAPE met de vraag of ze mee wilde doen aan de ‘Incompany Days’. Dit zijn Bedrijfsdagen waarbij studenten door middel van een casus het bedrijf intern leren kennen. Deze dag maakte indruk op Kim, maar omdat ze nog in het begin van het afstuderen zat besloot ze het contact met CAPE weer op te pakken wanneer ze haar master had afgerond. Deze gesprekken voerde ze met de Hiring Manager Geert. Dit waren leuke en grappige gesprekken, maar omdat Kim nog totaal niet wist wat ze nou wilde heeft Geert haar naar huis gestuurd. “Ga eerst op vakantie en bepaal daarna maar wat je wilt”, zou hij gezegd hebben. Naast de gesprekken die ze voerde met Geert kwam Kim in contact met medewerkers intern. Ze was vooral opzoek naar een leerzame en leuke omgeving en omdat Kim nog lang niet klaar was met leren stond ze open voor een traineeship.

Uiteindelijk maakte ze de keuze om na het afstuderen en haar reis bij CAPE te beginnen als Trainee Business Consultant. Haar vriendin waarmee ze de reis zou gaan maken studeerde twee maanden later af waardoor Kim die tijd moest overbruggen. CAPE kwam op het idee om haar aan te nemen als fulltime DF’er met een 0-urencontract. Na haar reis zou dit contract omgezet worden in een jaarcontract. Dankzij deze fulltime baan spaarde ze binnen 2 maanden de hele reis naar Nieuw Zeeland bij elkaar.

Kim - Business IT Consultant vertelt over haar ervaring bij CAPE

Als consultant werkzaam bij CAPE Groep

Inmiddels werkt Kim ruim 4 jaar voor CAPE Groep en heeft zichzelf ontwikkeld tot Medior Business Consultant en Hiring Manager. Het verschil tussen een Trainee en Medior Business Consultant is dat voor een trainee het werk wordt voorbereid en samen wordt opgepakt met teamleden, daarbij wordt van de trainee een kritische houding verwacht. Bij promotie naar Junior en later naar Medior krijgt de Business Consultant de verantwoordelijkheid over meerdere projecten, wordt betrokken bij de roadmap sessies en krijgt de mogelijkheid om nevenfuncties op zich te nemen.

Kim is zich tot kort gaan verdiepen in het begeleiden van studenten met een bijbaan of afstudeeropdracht binnen CAPE, zij zijn onderdeel van de Digital Factory. Taken die aansluiten bij deze extra functie zijn: recruitment, het organiseren van casedagen, het zoeken naar afstudeeropdrachten bij bedrijven en het begeleiden van de studenten. Een belangrijke reden waarom ze bij CAPE werkt zijn de doorgroeimogelijkheden, het klantencontact en de sfeer op kantoor. “De sfeer op kantoor is dynamisch en daar krijgen mensen energie van, daarnaast zijn er mogelijkheden om leuke sportieve activiteiten met collega’s op te pakken na werk.”

De tip voor afstudeerders

Studenten die binnenkort afstuderen en op zoek zijn naar een baan kunnen volgens Kim het beste zichzelf afvragen waar ze nou eigenlijk naar zoeken. “CAPE is een nuchtere omgeving met, als je dit zelf aangeeft, veel ruimte en kansen om jezelf te ontwikkelen. Denk goed na over waar je naar toe wil met je carrière, vraag jezelf bijvoorbeeld af waar je energie van krijgt.” Het lijkt haar leuk om teamlead te worden en betrokken te zijn bij de ontwikkeling van haar collega’s. Het team waar ze nu voor werkt richt zich op kleine projecten waardoor ze soms met het hele team van een bedrijf om de tafel zit om te brainstormen over de mogelijkheden.

Ben je zelf een student en ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden binnen CAPE? Neem dan contact op met onze recruiter Bram Alink via het telefoonnummer +31 6 39 003 896, mailadres b.alink@capegroep.nl of stuur een berichtje via LinkedIn.