Werkwijze CAPE Groep

Onze werkwijze is wat ons uniek maakt. Wij doen nu wat nodig is voor straks. Met bedrijfs- en software experts die nieuwe wegen verkennen, verder denken en niets liever doen dan grenzen verleggen. Onze werkwijze hierin is: Samenwerken. Snel werken. Slim werken. En vooral doorgeven, zodat u zelf weer verder kunt.

Dit doen wij door het creëren van waarde en het afstemmen van drie belangrijke pijlers: Mens, Methodologie en Technologie.

Mensen

Samenwerken aan verbetering

Mensen hebben een belangrijke rol in digitale transformatieprojecten. Adaptie van nieuwe systemen is cruciaal voor het slagen van het project of langdurige projecten, en dit ligt voornamelijk bij de mensen in de organisatie.

De software moet gebruiksvriendelijk zijn voor de medewerkers die ermee werken. Door het proces als uitgangspunt te gebruiken, automatiseren en optimaliseren we bedrijfsprocessen en zorgen we ervoor dat medewerkers op de juiste manier ingezet kunnen worden. Dat wil zeggen: zij kunnen zich bezighouden met de inhoud, en repeterende taken worden zo veel mogelijk overgenomen.

Technologie

Slim werken aan de toekomst

Wij vertrouwen op een basis van technologieën die wij vaak toepassen en volledig beheersen. Verder zijn wij altijd bezig met het onderzoeken van nieuwe technologieën.

Methodologie

Snel werken aan verandering

Digitale transformatie kan alleen slagen met de juiste aanpak. De toegepaste methodologie is erg bepalend voor de samenwerking en dynamiek in het uit te voeren project.

Na jarenlange ervaring hebben wij onze eigen CAPE methodologie ontwikkeld (gebaseerd op Scrum/Agile), waarbij we in korte sprints ontwikkelen aan oplossingen. Op deze manier kun je het snelst resultaat behalen en kan er flexibel worden ingespeeld op veranderingen gedurende het proces!

Wanneer wij een project aangaan, zorgen we ervoor dat deze methode gebruikt wordt. Mocht er bij de klantorganisatie nog enige training nodig zijn, dan verzorgen wij dat met onze eigen Academy.

 

Dit zijn de technologieën die wij hoofdzakelijk gebruiken om de beste oplossingen te ontwikkelen:

Logo van een bedrijf dat low code software verkoopt

Mendix

Low-code platform

Logo van een bedrijf dat real time dashboards maakt

Power BI

Real-time dashboards

Logo van Sherlock, het monitoring systeem van CAPE Groep

Sherlock

Monitoring systeem

Logo van een partner die low code integratiesoftware ontwikkeld

eMagiz

Integratieplatform

Carthago ICT - zusterbedrijf van CAPE in high code software, ux/ui, sercurity

Carthago ICT

High Code - UX/UI - Security

AWS logo

AWS

Cloudoplossing

Logo van een bedrijf gespecialiseerd in transport

PTV

Planning software

Discovery

Discover

Samen naar uw roadmap

Op basis van uw strategische doelstellingen bepalen wij samen uw roadmap voor uw digitale transformatie. Dit doen wij door uw huidige situatie en processen in kaart te brengen en te combineren met onze ervaring in uw branche. Hierdoor denken wij met u mee en nét een stapje verder. 

Design

Design

Ontwikkel volgens plan

Samen met u zullen wij de gewenste situatie in kaart brengen en welke stappen wij gaan ondernemen om tot die gewenste situatie te komen. Afhankelijk van uw rol in de digitale transformatie en rekening houdend met de capaciteit van de organisatie wordt het ontwikkeltraject van A tot Z opgesteld. Er volgt ook een hands-on en volledig in-house ontwikkelplan, afgestemd op uw bedrijf en medewerkers, vanuit onze drie pijlers: mens, methodologie en technologie. 

Develop

Develop

Continue waarde toevoegen

Het ontwikkeltraject gaat van start met een team bestaande uit uw eigen mensen en CAPE medewerkers. Samen zullen wij werken volgens onze eigen CAPE methode, gebaseerd op scrum/agile. Wij werken in korte sprints van meestal 2-3 weken, zodat er snel resultaat geboekt wordt. Door deze MVP ontwikkelingen kunt u het product snel in gebruik nemen en kunnen wij feedback op het product ontvangen van de eindgebruikers. Vervolgens zal extra functionaliteit verder worden ontwikkeld, rekening houdend met de feedback. Zo werken wij altijd samen aan een oplossing die nauw aansluit bij uw wensen.
Deliver

Deliver

Opleveren en doorgeven

Voldoet de oplossing aan alle wensen en is uw bedrijfsproces naar wens geoptimaliseerd? Dan is het tijd voor de overdracht. Wij zorgen ervoor dat uw medewerkers tijdens het proces zoveel zijn meegenomen en opgeleid, dat de software applicatie in-house in goede handen is. Natuurlijk blijven wij voor u en de applicaties klaar staan en kijken wij mee met de gezondheid van de applicatie(s) via onze supportafdeling. Nu kunnen wij samen met u verder kijken naar de volgende oplossing.

Zien hoe onze aanpak in de praktijk werkt?

CAPE - make the future happen